Dramachef taler på konference om seniorer og medier

0
682

Ingolf Gabold inddrog helt bevidst det kirkelige element i den populære serie ”Sommer”, der analyserer, hvad der sker, når patriarken i en familie visner bort.
ingolf-gaboldHvad sker der i en moderne familie, når familiens overhoved sygner hen og dør? Det analyserede dramaserien Sommer, der blev vældig populær blandt især ældre seere.
Tidligere dramachef i DR, Ingolf Gabold, fortæller om seriens succes på en stor konference om Seniorer & Medier på Christiansborg den 11. november.
Ingolf Gabold fortæller til magasinet Kirke & Medier, at Sommer-serien egentlig var en samfundsanalyse der blev til kunst og underholdning for familien Danmark.
Filmen begynder med Christians 60 års fødselsdag, hvor han falder om på græsplænen og bliver syg af Alzheimers. Vi følger ham gennem alle 20 afsnit, hvor han bliver dårligere og dårligere.
Serien bliver indrammet af to kirkelige begivenheder, konfirmation og begravelse, og det er helt bevidst, fortæller Ingolf Gabold:
– Jeg har altid gerne villet inddrage det åndelige liv. Det er nemlig et af de store problemer i dagens samfund: Det er blevet åndløst. Vores politik handler udelukkende om økonomi. Hvad folk skal leve af rent mentalt og åndeligt, er der ingen politikere, der kærer sig om.
– Det er også en public service-opgave at vise mennesker med en åndelig, spirituel, religiøs indstilling til livet. Det hører med til vores tilværelse, hvis vi ikke skal være enøjede, siger han.
Klik her og læs hele artiklen i Magasinet Kirke & Medier side 10-11

Tidligere artikelSeniorsurf-dag den 9. oktober
Næste artikelAndagtsprogram til iPad