DR3’s satire møder kritik – igen

0
976

Formand for et KLF-netværk tager nu til genmæle overfor DR3’s satiriske påskevideo, som hun mener, er både plat og pinlig.
DR3′ s satiriske påskevideo rammer helt ved siden af!
Det er simpelthen under lavmål!
Påskens budskab om kærlighed, tilgivelse og håb trædes under fode og latterliggøres!
Sådan lyder kritikken fra en netværksformand i KLF, Kirke & Medier. I Helsingør Dagblad tager Esther Schultz Nielsen til genmæle mod påskevideoen, der efter hendes mening gør grin med kristendommen.
– Tænk, at DR3′ s satirefolk får liv til at kaste grams på en tusindårig kristen historie blot for underholdningens skyld! Og såre tusindvis af danskere, for hvem troen er dybfølt og inderlig. Bare fordi satirefolkene vil lege ung med det unge. Det er plat, det er pinligt og det er faktisk dybt problematisk, skriver Esther Schultz Nielsen fra KLF Netværk Øresund.
Og Bo Torp Pedersen fra samme netværk skriver i Dagbladet:
– Morsomt? Ja, det er vel et spørgsmål om smag, men hensigten er tydelig nok. Det er kristendommens påskefortælling, som skal latterliggøres, og det er endnu et eksempel på, at mange anser det for at være i orden at satirisere over kristendommen og at nedgøre kristne.
Sprog bliver før eller siden til handling. Og nedgørelse af fundamentale værdier kan nemt ende i forråelse. Derfor lyder opfordringen fra det sjællandske netværk:
– Tag videoen af facebook-siden og bring i stedet humor og satire, der virkelig er sjov og kan få os til at le sammen – ikke grine ad hinanden, skriver Esther Schultz Nielsen.

Tidligere artikelRadiovært: Tro løfter byrden af menneskets skuldre
Næste artikelDR’s historiesatsning giver lyst til at lære mere