DR vil reformere trosstoffet på radio og tv

Søndag formiddag på P1 bliver fra årsskiftet en oase for lyttere, der er optaget af tro, etik og religion. Samtidig inviterer DR blandt andre KLF, Kirke & Medier til dialogmøder om udvikling af trosstoffet.

1
2899
Foto: DR

Fra årsskiftet satser DR på at gøre søndag formiddag på P1 til en oplevelse for lyttere, der er optaget af tro, eksistens og religion.
Men det er blot første skridt i en nytænkning af trosstoffet. På tv arbejder DR og DRs trosredaktion også på at udvikle og styrke formidlingen af det kirkelige stof.
– DR har en ambition om løbende at gøre trosstoffet vedkommende, levende og relevant, så det på den ene side styrker formidlingen af den kristne kulturarv og samtidig afspejler den samtid, vi lever i, siger Henrik Bo Nielsen, direktør for Kultur, Børn og Unge i DR.
Derfor inviterer DR nu biskopper, professorer, præster og organisationer – herunder KLF, Kirke & Medier – til dialog om DRs udviklingsplaner for trosstoffet.
– Det arbejde bliver med garanti mere kvalificeret, hvis vi sparrer og udveksler med repræsentanter fra det kirkelige miljø. Vi har derfor i igangsat et analysearbejde baseret på inddragelse af relevante og centrale bidragydere – herunder fx biskopper, præster, brugere, organisationer, tilføjer Henrik Bo Nielsen.

For at forankre arbejdet med gudstjenester på radio og tv stærkest muligt vil DR udarbejde et ambitiøst analysearbejde, der udkommer i en hvidbog næste år. Ved hjælp af interviews med brugere, redaktører og fagfolk, diskuteres forudsætningen for og målet med DR’s dækning af gudstjenester. Mangeårig medarbejder i DRs trosredaktion Anders Laugesen kommer til at lede arbejdet.
KLF, Kirke & Medier støtter DR i ambitionerne om at udvikle gudstjenesten og trosstoffet i det hele taget:
– Gudstjenesten har brug for udvikling, men nænsom udvikling, der får alle med. Både dem, der gerne vil til gudstjeneste, men ikke har andre muligheder end radiogudstjenesten, og dem, der “bare” er nysgerrige. DR viser med dette, at de tager trosstoffet alvorligt, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.
At DR vælger at indkalde det kirkelige bagland til dialog om fremtidens gudstjeneste, falder fint i tråd med, at KLF i forvejen har en meget vidtgående dialog med DR:
– Vi har en rigtig god, generel dialog med DR og ser derfor meget frem til en mere fokuseret dialog om gudstjenesten. Udviklingsarbejdet er i øvrigt i gode hænder hos Anders Laugesen, bemærker Mikael Arendt Laursen.
 
Tidligere artikelModstand mod DRs sproglige deroute spreder sig
Næste artikelOverblik: Disse DR K-programmer flytter til DR 2

1 KOMMENTAR

  1. Kære Mikael Arendt Laursen.
    Jeg bryder mig heller ikke om det utidige vulgære sprog i en del DR programmer. Men nu har jeg et andet fokus.
    Som medlem af hovedbestyrelsen for Folkekirkens Ungdomskor (FUK) søger jeg at åbne folkekirkens øjne for dens store musikpædagogiske virksomhed med at lære børn at synge, hvilket ofte ikke mere sker i børnehaver og skoler. Alle kan synge, hvis de lærer det i en tidlig alder. Det er vigtigt for at blive deltagere i livets store sangfællesskaber, som fx kirkens kristne fællesskab. Og deltagelse i sangfællesskaber fremmer folkesundheden, som vist af professor Lars Ole Bonde. Derfor har vi (FUK) følt os kaldet til at invitere folkekirken til Alsang i Domkirkerne i marts-april 2020. De fleste biskopper har takket ja til at byde velkommen i deres stift. I FUK stiller vi selv med 12.000 korsyngende børn og unge fra 855 børne- og ungdomskor landet over. Desuden inviterer vi stifternes menighedsrådsmedlemmer (incl. præster naturligvis) og lokalpolitikere. Varme hilsner fra Stefan Ingerslev.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her