DR skal være særligt forpligtet overfor ældre og udsatte grupper

DEBAT: Streaming-tjenester og kommercielle kanaler satser på yngre brugere. Derfor skal DR prioritere ældre, udsatte og syge med blandt andet gudstjenester og fællessang, mener Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

0
687

Da mange af de kommercielle udbydere er fokuseret på de yngre og midaldrende brugere, har DR en særlig forpligtelse overfor den ældre befolkningsgruppe og udsatte og syge mennesker. De handler både om indhold, tilrettelæggelse og formidling.

Som ældre bliver vi mere “slow” stopper mere op og holder op med at løbe efter de umiddelbare behov. Vi ser verden og livet i et større perspektiv. Derfor har kirken og gudstjenesten en særlig appel til de ældre, da det er bærer af et fællesskab og en kultur som skaber samhørighed og genkendelighed.

Vi møder mange ældre og udsatte medlemmer som har været særligt glade for programmer som ”fællessang” og ”højskoledagen”. Vi mener, at det er vigtigt at styrke ikke alene underholdningsprogrammer, men også alle programformater så der bliver et større fokus på den ældre gruppe. Der bliver flere og flere ældre i Danmark og for mange af de svageste ældre er det vanskeligt at komme ud især om aftenen. Derfor er der brug for, at der også i primetime er mere fokus på denne befolkningsgruppe.

Det er vigtigt i forhold til disse grupper, at der er et klart, ordentligt og tydeligt sprog i DRs programmer.

Tidligere artikelPublic service-kontrakten skal være mere præcis og specifik
Næste artikelSexisme i mediebranchen er dybt bekymrende