DR skal styrkes og samarbejde mere med foreninger, kirke og kulturinstitutioner

DEBAT: DR skal styrkes, så DR står stærkt på alle platforme, kan købe programmer fra eksterne producenter og samarbejde med kulturinstitutioner og foreningsliv, mener Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

0
556

Vi så gerne at DR blev styrket. Vi ønsker i væsentlighed en stærk public service-medieinstitution, som kan være til stede på alle platforme og være uafhængig af økonomiske interesser.

DR skal styrke det danske produktionsmiljø ved at indkøbe programmer og indhold fra eksterne produktionsmiljøer og dermed styrke kreativiteten i produktionsmiljøerne, så DR ikke lukker sig om sig selv.

DR skal interagere med danske kulturinstitutioner, de skal formidle indhold som er relevant og vedkommende for danskerne, ligesom de med deres indhold skal afspejle det forenings- og kulturliv som er nogle af grundstenene i vores samfund.

Danskerne er i vid udstrækning medlem af folkekirken, vi er foreningsmennesker og vi samles i sogne, kultur og foreningslivet. Dette liv skal have en central placering og afspejles i DR’s flade. Det skal sikres gennem præcisering i public service-kontrakten med DR.

Tidligere artikelDe fælles værdier som historie, sprog og kultur skal have en central placering i offentligt finansierede medier
Næste artikelEn ny public service-kulturkanal