DR sender mere kultur

0
970
Tine Smedegaard Andersen

DR styrker dækningen af kulturstof. Det betyder blandt andet et nyt, ugentligt kulturmagasin på DR1 i bedste sendetid og et nyt litteraturprogram på DR K.
DR lover markante ændringer i dækning af kulturstoffet fra 2018. Et ugentligt kulturmagasin på DR1 vil formidle kultur, litteratur og musik til seerne i den bedste sendetid lige efter den sene TV Avisen. Programmet skal give seernes indgang til kulturen, som den udfolder sig rundt om i landet.
DR styrker også dækningen af litteraturen. Seerne kan glæde sig til et helt nyt litteraturprogram på DR K, og de vil på DR1 kunne opleve en ny, stor tv-satsning om danske forfattere. Også radiolytterne skal glæde sig til fokus på bøger, når P4 næste år med en ny podcast-serie tager afsæt i de stærke læseoplevelser, der samler danskerne.
– Det understøtter vores ambition om at invitere flere danskere endnu tættere på kulturen og styrke dansk sprog og kultur, siger DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen (billedet).
DR formidlede sidste år på tværs af tv-kanalerne mere end 15.000 tv-timers ’oplysning og kultur’, som dækker bredt over eksempelvis historieformidling, undervisning og kulturmagasiner. Hertil kommer koncerttransmissioner, dansk dramatik og kulturdækning på DRs radiokanaler med blandt andet perspektiverende kulturindslag, specialmagasiner og dækning af dansk musik og musikliv.

Tidligere artikelDR viser festival, hvor unge er høje på Gud
Næste artikelDR lover mere dansk kvalitetsindhold til unge