DR satser stort på dansk historie

0
3290

Skuespiller Lars Mikkelsen er vært ved serien ”Historien om Danmark, som også dækker dansk kirkehistorie. ”Den kristne kulturarv er en vigtig del af udviklingen af vores danmarkshistorie,” siger DR. Første sæson begynder 2. april.
Fra søndag den 2. april kan hele Danmark se med, når den stort anlagte serie ’Historien om Danmark’ har premiere på DR1. Med Lars Mikkelsen som fortæller, giver DR for første gang i 35 år sit bud på en fælles sammenhængende historie – fra stenalderen og frem til i dag.
Sidste gang, DR gav et samlet bud på Danmarks historie, var i 1982, hvor seerne kunne følge serien ”Danmarks Historie – fortalt af Erik Kjersgaard”.
Central public service
Nu er alle sejl igen sat til for at åbne Danmarkshistorien for hele befolkningen i den bedste sendetid.
– Det er en kerneopgave for DR at skabe sammenhængskraft i Danmark. Kendskab til vores fælles historie og vores kulturs udvikling er med til både at forbinde os på tværs af skel, gøre os bevidste om de udfordringer der før har været, og ruste os til beslutningerne om, hvordan fremtiden skal være, siger kulturdirektør i DR, Tine Smedegaard Andersen.
Hun mener, det er en central public service-at samle hele Danmark omkring historien.
Dækker også Reformationsjubilæet
Historiesatsningen vil også dække Danmarks 1000-årige kristne historie. DR lægger over for KLF, Kirke & Medier vægt på, at ”den kristne kulturarv er en vigtig del af udviklingen af vores danmarkshistorie og vil derfor være en vigtig del af formidlingen på tværs af DR’s kanaler.”
DR tyvstartede på projektet allerede sidste år med en serie om 1000 års tro på DRK. I år vil især 500 års-reformationsjubilæet blive omdrejningspunkt for flere indsatser, lover DR. Desuden vil programmet Tidsånd på P1 dække den kristne kulturarv i løbet af året.
To sæsoner
Første sæson begynder søndag den 2. april med de allerførste mennesker og går frem til Reformationen.
Anden sæson forventes at begynde den 20. august med Reformationen og går frem til cirka år 2000.
– Det er vores ambition med ’Historien om Danmark’ at skabe interesse for vores fælles historie og give så mange som muligt lyst til at grave sig dybere ned i stoffet – enten ved selv at søge viden eller ved at gøre brug af nogle af de mange andre historietilbud, der er på DRs kanaler i 2017, siger Tine Smedegaard Andersen.

Tidligere artikelKLF til DR: Ryd op. Så vender danskernes tillid tilbage
Næste artikelMediekrise er led i en global tillidskrise