DR satser på tro og religion i ny dramaserie

0
957

Adam Price står bag DR’s næste store dramasatsning, Herrens veje. Han lover en folkelig serie med tro og religion som omdrejningspunkt.
Der er noget stort på vej. DR’s næste store dramasatsning Herrens veje får premiere i efteråret 2017. Dramaserien tager udgangspunkt i en præstefamilie i den danske folkekirke, og det store omdrejningspunkt for serien er tro og religion – særligt troens yderpunkter og de dilemmaer, der kan følge med at være troende. Det fortæller hovedforfatter på serien Adam Price, der blandt andet står bag DR’s dramaserie Borgen.
– Tro og religion er fortælleplatformen i Herrens veje, og serien kommer til at handle om tro, religion og åndelighed på godt og ondt. Vi laver ikke en serie om søde, kristne mennesker. Det er kedeligt at fortælle om, og ingen vil se det. I alt drama skal der være en konflikt, og det bliver der også i Herrens veje, forsikrer Adam Price.
Vi skal provokeres
Dermed siger hovedforfatteren også, at vi som seere skal forberede os på at blive både provokeret og underholdt. Faktisk mener Adam Price ikke, han er lykkedes med sin nye dramaserie, hvis ikke seerne bliver provokeret. Det følger ligesom bare med seriens omdrejningspunkt.
– Når Herrens veje beskæftiger sig med tro og religion, som er så grundlæggende for nogle mennesker, så kommer vi til at provokere nogen. Fordi vi ser på yderpunkterne, troens vækkelse og fortabelse og de dilemmaer, troen kan sætte os i: Hvad gør man for eksempel, hvis man er homoseksuel muslim eller homoseksuel i Indre Mission? Hvad gør man, hvis man er kvinde i Indre Mission og gerne vil være præst? Og hvordan kan den katolske kirke stadig prædike, at man ikke må bruge kondom i lande, hvor AIDS er meget udbredt? Den slags dilemmaer får os til at stille spørgsmålet, om tro altid er af det gode, mener Adam Price.
Ikke selv troende
Han vil dog ikke kun provokere – Herrens veje skal også være en folkelig serie, der rammer mange.
– Det ville ikke være repræsentativt at fortælle historien om nogle snævre kristne fællesskaber. Vi skal dække bredt og ramme det store spektrum, og derfor tager vi udgangspunkt i folkekirken, der har en enorm rummelighed med plads til alt fra grundtvigianismen til Indre Mission, siger Adam Price, der ikke selv er troende. Hans udgangspunkt er at udforske troen, men ikke ud fra et kritisk synspunkt, forklarer han.
– Jeg udforsker troen på de troendes præmisser. Men når jeg oplever, at menneskers tro har en negativ effekt, så er jeg ikke bange for at vise, at tro ikke altid er godt, siger han og fastholder samtidig, at folkene bag Herrens veje tager trosspørgsmålet seriøst.
Tager emnet alvorligt
– Seerne skal være forvisset om, at vi tager emnet alvorligt. Det er ikke bare hurtig underholdning for os. Vi har en forfatter, der er troende, og det fører indimellem til nogle store teologiske diskussioner på redaktionen. Det er positivt, for det er med til at rydde op i nogle af de fordomme, vi andre kommer med som ikke-troende. Og vi har alle respekt for hinandens måde at tro på. Det er det allervigtigste, for det giver enhver ret til at søge lykken på sin egen måde, lyder det fra Adam Price.
Herrens veje får premiere på DR1 i september 2017.
Artiklen er skrevet af Jeanette Suell og bragt i Kirke & Medier 4-2016.

Tidligere artikelKoranskole gjorde mig lidt klogere på islam
Næste artikelDanskerne er loyale over for digitale medier