DR sætter fokus på sorg

0
1140

DR vil opmuntre lyttere og seere til at tale om sorg og vise omsorg for dem, der har mistet. Det sker med temadagen ’Sammen om sorgen’ onsdag den 29. november. Hospitalspræst medvirker på P1.
Omkring 200.000 danskere bliver hvert år ramt af dødsfald.
Men nye tal fra Det Nationale Sorgcenter viser, at 75 procent af mennesker i sorg skjuler sorgen for ikke at belaste deres omgivelser. De savner at kunne tale om den afdøde, og de savner anledninger til at mindes.
DR har derfor valgt at sætte fokus på sorg onsdag den 29. november under temaet ”Sammen om sorgen”.
– Hvis DR kan bidrage til at danskerne kan tale om sorgen fremfor at skjule den, vil vi være meget tilfredse med temadagen, siger Nikolaj Vitting Hermann, redaktør i DR.
Den svære omsorg
Særligt på P1 vil sorgtemaet være gennemgående hele dagen. Programmerne ser på, hvorfor det er svært for mange at vise den omsorg, sørgende har brug for. DR’s Esben Kjær, der selv mistede sin 7-årige søn, diskuterer lytternes oplevelser med sorg sammen med Rigshospitalets præst Lotte Blicher Mørk og direktøren for Det Nationale Sorgcenter, Preben Engelbrecht.
Også i programmerne Kejser, Brinkmann på P1, Mennesker og tro og Skønlitteratur på P1 undersøger værter og gæster sorgens betydning og dødens indflydelse på livet.
Børn og unge rammes også
På P6Beat behandler Mikael Simpson i ‘Formiddagen med Simpson’ også sorgtemaet med en gæst, mens der er flere små personlige historier om sorg på dr.dk fra blandt andet Kira Skov.
På dr.dk/ultra og på DR Ultras app kan man finde de to dokumentarer ’Den er til dig, far’ og ’Døden og jeg’, som begge vil være gode udgangspunkter for, at børn kan tale sammen eller med en voksen om sorg.
Esben Kjær er også vært om aftenen på DR K-programserien ’Kunsten at miste’, hvor han undersøger danskernes forhold til sorg. Temaet fortsætter klokken 18.00, når P2 overtager efter P1. Aftenen både starter og slutter med muligheden for at ønske et stykke musik og dele sin fortælling, om den man savner.

Tidligere artikelP1: Når sorg bliver et livsvilkår
Næste artikelTv-boks sikrer kristent tv over hele landet