DR sætter "fake news" på skoleskemaet

0
1247

Nu åbner tilmeldingerne til ‘I Sandhedens Tjeneste’ over hele landet, hvor DRs nyhedsvært Erkan Özden og P3 Nyheder inviterer 15.000 elever fra 8. og 9. klasse til at lære om nyheder. Özden har tidligere modtaget KLF’s påskønnelse for projektet.
KLF’s buketmodtager Erkan Özden rykker med journalistkolleger ud til kommuner i hele landet med projektet ‘I Sandhedens Tjeneste’ for at lære skoleelever i 8. og 9. klasse om digital kildekritik og nyhedsformidling.
Eleverne skal prøve kræfter med forskellige facetter af nyhedsproduktion, når de stilles over for redaktionelle beslutninger og etiske dilemmaer. De skal klædes på til at kunne skelne mellem skidt og kanel på sociale medier og selv prøve kræfter med at formidle troværdige nyheder.
Journalist og nyhedsvært Erkan Özden modtog for nylig KLF, Kirke & Mediers buket for netop ”I Sandhedens Tjeneste”, der i 2015 og 2016 har undervist og udfordret 35.000 skoleelever over hele landet.
– Hver gang vi kommer ud med ”I Sandhedens Tjeneste” møder vi unge, der blæser os omkuld. Jeg får ofte fornemmelsen af, at jeg pludselig står over for en kommende minister – det er meget opløftende. På den måde holder de unge, vi møder, os virkelig til ilden, fortæller vært på TV-Avisen Erkan Özden.
Han glæder sig til at lære fra sig, når det kommer til at slå den kildekritiske sans til midt i nyhedsstrømmen på særligt de sociale medier.
I år er det skoleelever fra blandt andet Frederikshavn, Ringsted, Sakskøbing, Esbjerg og København, der venter Erkan Özden, P3 Nyheder og resten af holdet, oplyser DR.
Her kan du opleve ”I Sandhedens Tjeneste”:

  • DR Byen i København den 5. og 6. september
  • Sakskøbing den 12. september
  • Ringsted den 13. september
  • Frederikshavn den 27. september
  • Esbjerg den 4. oktober
  • Fredericia (Dato fastsættes i uge 21)

Udover de store arrangementer hvor Erkan Özden holder styr på 750 elever af gangen, inviterer DR også 8. og 9. klasser fra hele landet til mindre workshops i DRs distrikter. Her bliver der arbejdet med kildekritik og falske nyheder – og så får eleverne mulighed for at prøver kræfter som radiovært.
Læs mere om Erkan Özdens projekt.
Se video fra buketoverrækkelsen.
Læs hans e-bog om falske nyheder her.

Tidligere artikelDansk fiktion på TV 2-platforme hver uge
Næste artikelDR opretter videncenter med Aalborg Universitet