DR-offensiv forsømte etikken

0
800

Sådan har Jacob Mollerup, lytternes  og seernes redaktør på DR, valgt at kalde sin nyeste klumme på dr.k.
jacob-mollerup
Der er kommet en del nye programmer på DR1 og DR3 i løbet af af 2013. Flere af programmerne er et forsøg på at blande genrer så relevante samfundsemner undersøges og sættes til debat samtidig med, at det skal være underholdende  og det er DR ikke lykkedes med hver gang:
– Det høje tempo, de mange nye redaktører, de nye samarbejder med private producenter og hele striben af nye og ofte udfordrende programkoncepter skabte en stribe etiske problemer, der ikke var taget ordentligt højde for, skriver Jacob Mollerup i sin klumme og fortsætter:
– DR fik ikke undervejs kommunikeret sine egne standarder godt nok til sine producenter. I den forstand kom man  midt i en programmæssig offensiv – bagud med etikarbejdet.
Blachman er med
Hos KLF, Kirke & Medier har kritikken det seneste halve år især gået på programmer som Blachman, Absurdistan og senest Gift ved første blik. Programmet Blachman har fået sit eget punkt i Jacob Mollerups redaktørberetning for 1. halvår 2013 (se den her), og selvom DR ikke mener, at programmet skal lukkes, er det stadig en del af KLF’s dagsorden, når vi møder DR til dialogmøde i oktober.
DR3-programmet Absurdistan figurerer ikke på listen, men det skyldes ifølge Mollerup sandsynligvis, at “seere ikke føler behov for at ytre sig om sager, der allerede er fokus på, og som ikke berører dem meget”.
Etik ER vigtigt
Jacob Mollerup slår fast, at han fortsat fokuserer på etik og glæder sig over, at DR har sat ekstra fokus på etikken ved at ansætte Inger Bach som etikchef:
– Brugt rigtigt er etiske overvejelser med til at skærpe journalistikken og til at kvalitetssikre det, der sendes, fortæller Mollerup og afslutter sin klumme:
– Kritisk og pågående journalistik lever og virker nu engang bedst, når det etiske grundlag er i orden.

Kilde: dr.dk og redaktørberetningen
Tidligere artikelKLF anmelder: Gift ved første blik – 3:8
Næste artikelKLF anmelder: Gift ved første blik – 4:8