DR løfter sløret for planerne med det nye DR 2

På det nye DR2 i 2020 får både historie- og kulturindholdet fra det nuværende DR K en hel central placering i fladen, ligesom samfundsstoffet fra det nuværende DR2 stadig vil stå stærkt. Opdateret...

0
1473

Opdateret 29. marts med udtalelser fra Henriette Marienlund.
Til næste år kan danskerne se frem til nye tilbud fra DR, mens andre vante kanaler og programmer vil lukke. 2020 er nemlig det år, hvor DR som en konsekvens af den medieaftale, der blev indgået sidste år, for alvor omlægger sine tilbud og kanaler.
Med en markant mindre økonomi i ryggen foretager DR således på samme tid et markant digitalt ryk og neddrosler den kanal-portefølje, danskerne i dag kender på flow-tv og -radio.
Der har været meget spænding om, hvordan det nye DR2 kommer til at se ud, når DR K lukker, og den nye streamingplatform DR2+ kommer til.
I 2020 smelter DR K og DR2 sammen til et helt nyt DR2.
Dermed flytter kultur- og historiestoffet over på en af de fremtidige flow-kanaler, det nye DR2. Her får netop de stofområder en central placering og er dermed med til at tegne det nye DR2’s profil. På DR2 bliver der plads til de specialiserede tilbud og programmer for de seere, der er optaget af kultur, historie og samfund – og de bliver placeret i bedste sendetid.
En vej til dette er, at der fremover vil være faste temadage, hvor et stofområde kommer til at sprede sig over mange sendetimer. Eksempelvis kommer der fremover en fast kultur-søndag med timevis af kulturtilbud.
– Det vil naturligvis kunne mærkes, når der fra 2020 er både færre kanaler og programmer fra DR. Men med et revitaliseret DR2 vil vi på en ny måde løfte både kultur- og samfundsstoffet, så der også fremover vil være interessant og mangfoldigt indhold til de særligt interesserede, siger DRs mediedirektør Henriette Marienlund.
Henriette Marienlund fortæller til KLF, Kirke & Medier, at selvom DR har meldt noget ud, hvordan mediehuset forventer at sammensmelte DR2 og DR K, er det endnu for tidligt at sige noget om, hvad det betyder for kirke- og trosstoffet.
– Der kommer stadig til at være tros- og eksistensstof på det nye DR2. Det er vi i gang med at finde ud af. Det nye DR2 er en sammensmeltning af en samfunds- og aktualitetskanal (det gamle DR2, red.) og en kultur- og historiekanal (DR K, red.) til en samfunds- og kulturkanal, siger Henriette Marienlund.
Senere på året forventer hun at kunne fortælle mere. KLF vil følge op på, hvad der sker.

Tidligere artikelDF går for vidt i sin detailstyring af public service
Næste artikelReaktionsrapport 2018