DR K diskuterer utroskab, straf, abort, kristendommens indflydelse, flygtninge, moderskab og meget andet

0
2130

I dag, tirsdag den 21. august, har DR K premiere på “Adam & Eva” – et nyt trosprogram med Adam Holm og Eva Selsing, der sætter moralen til debat. I en pressemeddelelse spørger DR: “Har vi glemt vores kristne kulturarv, når vi nu nærmest kan tillade og tilgive alt?”
Tekst: Stefan Vase
Foto: DR
Er vores moderne verden blevet et frisindets paradis på jord, eller har vi helt glemt vores kristne moralske kompas? Den frisindede ateist Adam Holm og den reaktionære kristne Eva Selsing er taget på tur rundt i Danmark for at møde virkelighedens moralske dilemmaer. Og for at diskutere, hvor frisindet har placeret os som mennesker i dag – kan vi styre det uden kristendommens moralske kompas?
– Med ’Adam & Eva’ tager DR K seerne med ud på landevejene og til lokalsamfund for at diskutere moralske dilemmaer for vores tid. Det sker uden for studiet og i mødet med mennesker, hvis skæbner belyser, i hvilken grad den kristne tro har indflydelse på danskernes moralske værdisæt i dag. Den frisindede ateist Adam Holm og den troende og konservative Eva Selsing repræsenterer to hovedstrømninger i dansk og europæisk kultur. Med dem får vi mulighed for at perspektivere en række af de centrale spørgsmål, som præger vores moderne verden, siger Mette Offenberg, redaktionschef for DR Historie, Tro og Perspektiv.Gennem otte programmer kører debattørerne Adam Holm og Eva Selsing gennem landet for at besøge blandt andet en swingerklub, et fængsel, en gynækologisk afdeling, en kirke, en hjemmegående mor og et flygtningecenter.
De diskuterer utroskab, straf, abort, kristendommens indflydelse, flygtninge, moderskab og andre emner, der fylder vores moderne verden i et åbent land af individuel frihed og kristne, moralske dyder.

Tidligere artikelEksperiment: Familie på skærm og derefter på afvænning
Næste artikelNy bog skal skærpe danskernes mediebevidsthed