DR inviterer lytterne til at fortælle ’danmarkshistorier’

0
1639

‘Din Historie’ på P4 fortæller i løbet af 20 uger historien om os selv og landet, vi bor i. Første gang søndag den 23. april klokken 16.04.
”Vi er danmarkshistorien, og nu fortæller vi den sammen”. Med dét udgangspunkt fortæller P4 i løbet af i alt 20 uger historien om os selv, og landet vi bor i.
Danskere over hele landet vil i ‘Din historie’ fortælle deres personlige historier og erindringer fra de seneste 100 år – den ældste er 111 og den yngste 18 år. ‘Din historie’ får premiere på P4 søndag den 23. april klokken 16.04-18.00.
Vi er alle en del af danmarkshistorien
På tværs af alder, geografi, sociale lag, køn og etnicitet fortæller de alle 40 om deres liv. De er alle sammen blevet interviewet i deres eget hjem, og det er der kommet kuriøse, opsigtsvækkende, tankevækkende, sødmefyldte, skøre, sjove og nostalgiske indslag ud af, skriver DR:
– Den udvikling, Danmark har været igennem og er i, lever i os alle sammen og det er netop, hvad vi håber på, at P4-programmerne vil vise, siger Bente Hansen (billedet) fra P4 Østjylland, der er vært på ‘Din historie’.
Alle kan bidrage med deres historie
Hvert program har ét emne – for eksempel ”Da vi fik bil”, ”Din mor”, ”Din første forelskelse” eller ”Dit arbejde”, og hver gang vil 7-8 forskellige stemmer i alle aldre fortælle deres personlige historier og erindringer:
– Det er vores håb, at programmerne vil betyde, at folk begynder at dele deres egne historier med hinanden, siger Bente Hansen.
‘Din historie’ på P4 er led i at DR resten af 2017 sætter fokus på danmarkshistorien på alle kanaler med en lang række forskellige tv- og radioprogrammer og en stor indsats på dr.dk. Hele befolkningen bliver inviteret til selv at bidrage med deres danmarkshistorier og blive en del af historieformidlingen, skriver DR.

Tidligere artikelErfaren radiomand forbereder kristne medier til fremtiden
Næste artikelRadiovært: Tro løfter byrden af menneskets skuldre