Der er overraskende mange relevante, interessante, fine og bevægende programmer om tro på DR’s platforme. Det kan bare være sin sag at finde dem.

Normalt bruger jeg nok DR’s muligheder for at se og høre programmer som de fleste andre. Det betyder, at jeg har nogle faste podcasts og tv-udsendelser, jeg altid hører og ser, mens andre programmer bliver foreslået eller popper op på min afspilningsliste.

Nogle gange søger jeg specifikke programmer, andre gange lader jeg mig inspirere fra kategorier og forslag.

Ikke meget hjælp til nye på trosfronten

Ligesom mange andre, der starter i et nyt job, havde jeg en intention om at møde op med masser af viden om feltet. Så som ny kommunikationsmedarbejder i KLF, var jeg selvfølgelig lidt ivrig efter at finde ud af hvilke programmer om tro og kristendom, som jeg kunne have risikeret at overse. Men hvordan gør man det?

Der er nemlig ikke nogen kategori på DR, der hedder tro, kristendom eller noget med Gud. Når jeg søger Morgenandagten på DRTV, kan jeg få lov at se en masse morgenandagter, men først når jeg har valgt en, får jeg forslag til, hvad andre også ser eller ”mere som dette”.

Her bliver det tydeligt for mig, at man faktisk må have markeret programmer om tro på DR, for systemet kan sagtens finde dem. Kategorien eksisterer bare ikke. Den er lagt ind under Kultur.

Når DRTV ”lærer dig lidt at kende”, får du altså forslag, der indeholder programmer om tro.

Igen: Når jeg først har meldt mig på banen og interesseret mig for specifikke programmer om kristendom eller tro, så er DR LYD også velvillig til at komme med flere forslag.

Malene Tonnung om søgningen efter trosstof på DR’s platforme

Det kræver stor vilje at nå til podcasts om tro

Værre stedt er jeg på DR LYD, hvor jeg ellers elsker at komme for at finde nogle af mine yndlings-podcasts. Men hvis jeg skal forsøge at danne mig et overblik over programmer om tro, skal jeg ind under Kultur-kategorien igen. Først på side 6 ud af syv sider med kulturprogrammer støder jeg på de første tydelige programmer med indhold om tro og kristendom. Hvor mange når lige hertil, før de har givet op og fundet noget andet at lytte til? Da heller ikke alle titler afslører programmernes indhold kan det være svært specifikt at danne sig et overblik over trosstoffet.

Igen: Når jeg først har meldt mig på banen og interesseret mig for specifikke programmer om kristendom eller tro, så er DR LYD også velvillig til at komme med flere forslag.

Ville det koste noget, at lave en troskategori?

Så hvad er problemet? Mit problem er, at jeg faktisk ikke kan danne mig et overblik. Det er jeg helt med på, at andre ville tage anderledes roligt. Men jeg synes, at det er ærgerligt, at DR ikke tilbyder disse programmer en samlet kategori, der kan inspirere seere og lyttere til at dykke ned i mange flere af de gode programmer, der rent faktisk findes med tro som fællesnævner. Jeg tænker, at det store arbejde med at markere programmerne som omhandlende tro allerede er gjort, når jeg kan blive tilbudt dem efter at have søgt andre tilsvarende programmer. Hvorfor så ikke lave en kategori, hvor jeg som seer og lytter lynhurtigt kan se, hvad DR ellers gemmer i skattekisten af tros-programmer?

Tidligere artikelFind påsken på DR – TV 2 har glemt det
Næste artikelFra efteråret kræver DRs fulde program på nettet et login