DR blænder op for Herrens veje

0
1280

DR sender familiedrama om moderne menneskers tro og tvivl. Herrens veje får premiere på DR1 søndag den 24. september.
Når solen går ned og hele familien trykker sig i sofaen foran fjernsynet søndag den 24. september kan de godt hælde rigeligt med kaffe på termokanden og ditto slik i slikskålen. For da blænder DR op for et storstilet drama om moderne menneskers tro og tvivl.
Herrens veje hedder familiedramaet, der tager udgangspunkt i en dansk præsteslægt med aner 250 år tilbage i tiden og beskriver dilemma på dilemma, når præsten, der gerne vil være biskop, skal få kristne værdier til at fungere i sit eget liv, og præstens sønner ikke går den lige vej i slægtens spor. Hvordan er man troende anno 2017, når man har et voldsomt alkoholmisbrug, når man står som kristen soldat i det overvejende muslimske Mellemøsten, eller når man fristes til altid at vælge de nemme løsninger – også når det indebærer utroskab, skyd og bedrag?
Hovedforfatter Adam Price har virkelig lagt kakkelovnen til spændende samtaler omkring kakkelbordene rundt omkring i de små stuer. Og det er netop meningen:
– Troen lader sig ikke bevise, måle eller veje. Troen er på én gang vældig ukonkret og luftig, og på samme tid kan den være det styrende princip i tilværelsen. Også i forfatterrummet har det vist sig, at vi er meget forskellige, når det kommer til spørgsmålet om tro. En kristen, en agnostiker, en ateist og en frafalden præstesøn har indtil videre arbejdet på at skrive serien. Det har mildt sagt ikke været kedeligt, fortæller han.
Producent Camilla Hammerich håber, serien kan bryde tabu om tro:
– I Danmark er samtalen om den personlige tro ofte tabubelagt. Det er denne series standpunkt, at spørgsmål om tro, tvivl og religion må og skal kunne diskuteres. Det er vores ønske at vi med denne dramaserie om en præstefamilie anno 2017 kan sætte gang i samtaler på kryds og tværs mellem mennesker om, hvad tro betyder for den enkelte. Hvornår tror vi eller tvivler? Og hvad betyder troen for vores samfund?
Første afsnit af ‘Herrens Veje’ kommer søndag 24. september klokken 20.00. Anden sæson af ‘Herrens Veje’ kommer på DR1 i efteråret 2018 i 10 yderligere afsnit.

Tidligere artikelDebat: Julen, der blev væk
Næste artikelKLF: Udskil koncerthuset, afskaf public service-puljen og erstat licensen!