DK K – den hemmelige kanal?

0
941

DR’s nichekanal DR K har været i medierne den sidste tid. I Politiken bliver kanalen kaldt ”Den hemmelige kanal”. Jesper Grunwald, tidligere journalist, redaktør og kanalchef i DR Radio-regi har taget emnet op i en artikel på Kommunikationsforum
jesper-grunwald
Kæmpe kærlig krammer til DR K. Det er titlen på Jesper Grunwalds artikel.
Han referer tilbage til et møde for 15 år siden, hvor en karismatisk brand-skaber fra London talte om, at fremtiden netop ikke handlede om “at tage ved lære af de kommercielle stationers programindhold – men snarere at finde nye kanaler for det programindhold, som man allerede har ejerskab til”.
Og det svarer meget godt til det, der senere blev til DR K.
Public service på smalle kanaler
– På de nye kanaler kunne man placere det programindhold, som ville være en ”showstopper” på de bredere kanaler – og så alligevel fortælle sine ejere/politikerne, at man skam fortsat har masser af super-smal programvirksomhed.
Sådan fortæller Grunwald om etableringen af de nye digitale kanaler og fortsætter:
– I en del år har hovedneurosen i public service været en angst for tab fremtidens mediebrugere. Det er forståeligt nok, når nu de nye mediebrugere hverken ejer ærbødighed for de traditionelle medier eller særlig forståelse for pligten til at betale licens.
Han ligger samtidig vægt på, at denne fremtidsangst skaber en skævvridning mellem ungdomsdyrkelsen og den demografiske kendsgerning, at ”ældregruppen” bliver større og større.
KLF mener
Hos KLF er vi glade for en kanal som DR K. Det er dejligt, at der er en lødig kanal med fokus på kultur og ikke mindst trosstof – også i prime time. Vi vil bare gerne, at trosstof ikke alene placeres på ”Den hemmelige kanal” men kommer frem til offentligt skue på hovedkanalen.

Kilde: kommunikationsforum.dk
Tidligere artikelKLF anmelder: Gift ved første blik – 4:8
Næste artikelKLF anmelder: Gift ved første blik – 5:8