Digitale medier forandrer skolen

0
942

familiemagasinet-2013-1-web
Familiemagasinet viser fordele og ulemper ved tablets i skolen.
iPads og andre digitale medier giver nye måder at undervise på. Elevernes egne kompetencer kommer i spil. Men desværre betyder digitale medier også ”grænseløs” mobning.
Det dokumenterer Familiemagasinet, der netop er udkommet.
En undersøgelse fra Medierådet for børn og unge viser, at hver ottende teenager føler sig truet gennem mobning på Facebook eller sms.
Hvor eleven før kunne løbe hjem til et helle, fortsætter mobningen gennem digitale medier uden for skoletiden. ”Føj, hvor er du ulækker” er ikke en sjov besked at få inden sengetid.
Men der er flest fordele ved digitale medier i skolen. kidsandmedia dk interviewer en politiker i Odder Kommune, som sidste år indførte iPads til samtlige elever. Vi hører om digital strategi fra Vejle Kommune, hvor planen er at inddrage elevernes it-kompetencer i undervisningen. Vi får også frisk nyt fra foredrag, der nedbryder fordomme om medierne hos forældre, og bagerst i bladet bringer kidsandmedia dk friske anmeldelser af aktuelle apps.
Familiemagasinet udgives af organisationen kidsandmedia dk, der hjælper forældre med at snakke med deres børn om god etik på de digitale platforme.

Får du ikke Familiemagasinet?
Bliv medlem af kidsandmedia dk og modtag det spritnye eksemplar af Familiemagasinet.
Husk: Medlemmer af KLF, Kirke & Medier får rabat ved medlemskab af kidsandmedia dk: kun 150 kr. om året (normalpris 325 kr.)

Tidligere artikelFlere unge oplever ”bladringens glæde”
Næste artikelGode billeder får os til at standse op