Den Katolske Kirke går ind i samarbejde med KLF

0
1253
Biskop Czeslaw Kozon, Den katolske kirke i Danmark, underskriver her en samarbejdsaftale med KLF, Kirke & Medier. Til højre for Kozon sidder Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF. Foto: Stefan Vase

Biskop Czeslaw Kozon, Den Katolske Kirke i Danmark, underskriver her en samarbejdsaftale med KLF, Kirke & Medier. Til højre for Kozon sidder Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF. Foto: Stefan Vase.

[ev_gap height=”30″]

KLF, Kirke & Medier har indgået endnu en aftale om strategisk partnerskab. Denne gang er det Den Katolske Kirke i Danmark, som kan se en værdi i, at kirker og kirkelige organisationer sammen opfordrer public service-medierne til at dække kirke og tro sagligt og ordentligt.
Tekst: Stefan Vase
For et par uger siden var det netværket FriKirkenet, som gik ind i et strategisk samarbejde med KLF, Kirke & Medier. Nu har Den Katolske Kirke i Danmark valgt at gå med. Og baggrunden er ganske enkel, forklarer biskop Czeslaw Kozon:
– Det er vigtigt, at vi samarbejder om mest muligt. Og selvom der er meget, der adskiller os, så er der også meget, der samler os. Ikke mindst på mediefronten, forklarer Czeslaw Kozon.
For Den Katolske Kirke i Danmark handler det blandt andet om, at hvis kristne kirker og foreninger kan stå sammen, så har det større gennemslagskraft:
– KLF er en større organisation og kan nå længere ud, end vi kan. Det er vigtigt, at vi som kristne kan manifestere noget i det danske samfund. Og vi oplever desværre ind i mellem, at fordomme skinner igennem, og at uvidenhed skaber negative tolkninger. Men der er generelt en god og saglig dækning. Og medierne har opdaget, at tro ikke er et nichefænomen i menneskers liv, men har endog stor betydning for mange mennesker.
Se interview med biskoppen herunder.

[ev_gap height=”30″][vc_video video_type=”video-out” autoplay=”” loop=”” link=”https://www.youtube.com/watch?v=AielFYOBzKY”]
[ev_gap height=”30″]

KLF er en bred mediebrugerorganisation
KLF, Kirke & Medier ser frem til samarbejdet med Den Katolske Kirke i Danmark og har set processen som meget løfterig:
– Vi glæder os over engagementet fra Den Katolske Kirke ved indgåelse af denne aftale. De har virkelig været positive fra start og har kunne se et stort potentiale i samarbejdet, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.
At FrikirkeNet og nu Den Katolske Kirke er gået ind i et partnerskab viser noget om KLFs sigte med partnerskaberne:
– For os som fælleskirkelig mediebrugerorganisation er det vigtigt, at vi i vores partnerskaber har en stor bredde. Det viser samarbejdet med Den Katolske Kirke i Danmark.

Tidligere artikelDen katolske kirke i Danmark: Derfor vil vi samarbejde med KLF
Næste artikelSådan dækker den tyske tv-kanal ZDF kirke og tro