De regionale TV-stationer skal styrkes, og deres programmer gøres tilgængelige for alle

DEBAT: Alle TV 2-regionernes programmer skal kunne ses å en fælles app, TV 2-regionerne skal dele flere programmer, og TV 2 skal hyppigere stille om til regionerne.

0
983

De regionale Tv-stationer er stærkt folkeligt forankret. Hvor vi kommer rundt og møder mennesker i det danske lang, er der generelt en stor tilfredshed med de regionale stationer. Mennesker glædes over nærhed og over tv som ikke altid har udgangspunkt i konflikt eller konkurrence, men hvor vi formidler det liv som sker i de regionale områder.

I KLF, Kirke & Medier har vi glædet os over det styrkede samarbejde som de senere år har været både på tværs af de regionale stationer, hvor noget af deres indhold er blevet tilgængeligt i andre regioner, men også det øgede samarbejde med TV2 Danmark.

Danmark er et lille land og vi er flytbare, men stadig har mange af os relationer til vores oprindelige egn. Derfor er det også til stor glæde for befolkningen, at vi kan se nyheder og andre regionale udsendelser rundt i landet. Vi så gerne, at samarbejdet mellem de regionale stationer blev styrket. Det kunne f.eks. være gennem en fælles platform for streaming. Så alle udsendelser blev tilgængelige for alle. De er produceret for licensen/medieskatten, derfor bør de også være tilgængelige for alle.

Vi så gerne, at der blev stillet krav til TV2 om endnu mere samarbejde med de regionale tv-stationer. Gode eksempler har vi set under Corona, hvor TV2 Nyhederne kl. 19 er udvidet til 1 times udsendelse og der så bliver stillet om til regionale vinduer. Det er en god måde at anvende ressourcerne, så gerne mere af dette. Hvis TV2’s hovedkanal bliver fuldt offentligt finansieret vil der kunne stilles større krav om samarbejde med de regionale stationer.

De nuværende vinduer skal fastholdes. Selvom flere og flere streamer er det stadig væsentligt for de regionale stationer, at de er centrale vinduer i forlængelse af TV2’s egne nyhedsudsendelser.

Tidligere artikelJulespecial: Julekalenderen uden jul
Næste artikelHvad interesserer dig? Hjælp os med at levere godt indhold på Facebook