De fleste danskere ser tv alene

0
1329

På nichekanalerne ser op mod 70 procent af danskerne tv alene. Børn ser oftest tv med andre, men ser mere solo, jo ældre de bliver, viser ny undersøgelse.
I 2016 foregik omkring 60 procent af tv-seningen i Danmark alene, mens 40 procent af al fjernsyn blev set sammen med andre. Det fremgår af en opgørelse, som DR Medieforskning har lavet.
Det er især de specialiserede nichekanaler, danskerne ser alene.
– Det er sandsynligvis, fordi man på disse kanaler kan pleje sine egne mere eller mindre nørdede interesser – uden at skulle tage hensyn til husstandens øvrige beboere,” siger medieforsker Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning.
I dagtimerne er det omkring 70 procent af tv-seningen, der foregår alene, mens tallet falder til 50 procent i tv-stationernes bedste sendetid fra klokken 20.00 til 22.00.
– Kanaler som DR K, TV 2 News og Animal Planet er blandt de kanaler, som har en relativ høj andel af solosening, siger Henrik Gregor Knudsen.
Det er børn, der ser mindst fjernsyn alene – nemlig omkring 40 procent af deres tv-sening, men soloseningen stiger i takt med alderen.
– Forskellen er dog ikke enorm. For hvor det blandt de 21-40-årige er 56 procent af seningen, der foregår alene, gælder det 64 procent for seerne over 60 år,” forklarer Henrik Gregor Knudsen.
Selv om smartphones og tablets har holdt deres indtog de seneste 10 år, har tallene for henholdsvis solosening og samsening nærmest ikke ændret sig i løbet af årene, fremgår det af tallene fra DR Medieforskning.

Tidligere artikelRadiovært: Bibelen er en vild bog med store kvaliteter
Næste artikelDa Mads besøgte en kristen festival