Brugen af tv, radio og aviser går tilbage, mens danskerne i stigende grad benytter sig af digitale og mobile platforme, viser ny rapport.
Danskernes mediebrug er under konstant forandring i disse år, og nye medieplatforme ændrer på, hvordan vi bruger medierne. Samtidig har særligt yngre mediebrugere i stigende grad taget digitale tjenester til sig.
Det fremgår af rapporten ”Rapportering om mediernes udvikling i Danmark 2017”, som Slots- og Kulturstyrelsen netop har offentliggjort.
I 2016 tændte danskerne for tv’et og så med i 43 minutter mindre end i 2010. I dag bruger 85 procent af danskerne internettet hver dag, og 65 procent af besøgene på de målte internetsider sker nu via mobiltelefoner eller tablets. Også brugen af såkaldte streaming-tjenester er blevet udbredt, og i dag har omkring halvdelen af de danske internetbrugere streamet tv og video ”on demand”.
Rapporten viser også, at aldersforskellen mellem dem, der bruger de traditionelle medier lidt eller meget øges. For eksempel så de 12-18-årige kun tv i 49 minutter om dagen i 2016, hvilket er et fald på 87 minutter siden 2010. For de 55-70-årige var faldet derimod kun på 2 minutter i samme periode, så de ældre i 2016 så tv i 231 minutter dagligt.
Fælles for alle aldersgrupper er dog, at nye medier som sociale medier, online nyheds-sider og streaming-tjenester vinder frem.
Læs hele rapporten her.