Danske kirker protesterer mod DR’s udvanding af trosstof

0
803

DR’s dækning af tro og kristendom er blevet udvandet de senere år. Timetallet er dalende, og vidende værter risikerer at forsvinde, når tro og kristendom ikke har egne programmer, skriver Danske Kirkers Råd i et åbent brev til DR’s ledelse.
– Gennem årene har der på DR været en seriøs dækning af tro og kristendom. Vi oplever, at denne dækning i øjeblikket udvandes, hvilket vi finder bekymrende.
Det skriver Danske Kirkers Råd i et åbent brev til DR’s ledelse. Danske Kirkers Råd består af de allerfleste kirker i Danmark – helt fra Folkekirken til Katolsk Kirke og stort set alle frikirker i Danmark. Danske Kirkers Råd er med 15 kirkesamfund og 41 kirkelige organisationer og mellemkirkelige stiftsudvalg den bredeste og største økumeniske organisation i Danmark.
Det åbne brev kritiserer både DR’s udvanding af indhold og nedprioritering af tid:
– Specifikke programmer om tro og kristendom med vidende værter, der stiller kvalificerede spørgsmål, nedlægges til fordel for mere generelle programmer, hvor tro, eksistens, historie og kulturarv hældes i samme gryde. Hvilket fører til, at tro og kristendom umærkeligt nedprioriteres.
– Timetallet for tros- og eksistensstof på P1 er ifølge DR’s egen opgørelse gået ned fra 320 timer i 2010 til 262 timer i 2015.
På den baggrund stiller et enigt råd fire spørgsmål:
1. Hvordan kan man på én gang lukke programmer om bestemte emner og samtidig hævde, at man styrker dækningen af dem?
2. Hvordan vil man sikre, at tro og kristendom vedblivende og kontinuerligt optræder i den generelle sendeflade – og at dette sker på et niveau, som ikke er tilfældigt og sporadisk?
3. Hvordan vil man fastholde vidende og kompetente værter i en programflade, hvor tro og kristendom ikke længere har deres egne programmer?
4. Hvorfor er tro og kirke ikke kommet med i den varslede opprioritering af kulturstoffet i 2018?
Læs hele det åbne brev på Danske Kirkers Råds hjemmeside her.

Tidligere artikelKLF til DR: Husk også at give tro og kristendom et løft
Næste artikelJo, reformationen dækkes bredt på DR