Public service skal styrkes i kvalitet

0
964

Kommentar af landsstyrelsen i KLF, Kirke & Medier
I KLF, Kirke & Medier ønsker vi, at public service forbliver stærk og uafhængig. Samtidig mener vi, at public service-forpligtelsen i væsentlig grad skal være samlet hos én stor public service-institution. Vi er fortalere for en bred public service-model, hvor public service udbydes på mange kanaler og platforme og er tilgængelig for hele befolkningen.
Public service har først og fremmest betydning for den danske samfundsudvikling og for bevarelsen af den kultur og de værdier, som binder os sammen i Danmark. Derfor mener vi, at der er behov for en stærk public service-institution, der kan sikre en uafhængig og dybdeborende journalistik. Den skal være med til at sikre vores grundlæggende samfundsmæssige værdier, herunder borgernes evne til at medvirke og handle i et demokratisk samfund.
God plads til folkekirken
Public service har et særligt ansvar for, at nye danskere og nye generationer får kendskab til og forståelse for det menneskesyn og de værdier, som er grundlæggende i vores samfund. En stærk public service-institution skal derfor sørge for, at vores grundlæggende værdier og danske kultur, også i mere snæver forstand, formidles i en ordentlig kvalitet. Der skal være god plads til kirken, samt en tydelig markering af de kirkelige danske højtider.
KLF, Kirke & Medier ønsker et levedygtigt og nærværende public service på regionalt plan – for såvel radio som tv og andre platforme. Vi ønsker fortsat, at public service skal finansieres kollektivt, men vi så gerne en anden finansieringsform end licensen. Vi ønsker en mere retfærdig finansiering, hvor de største skuldre bærer de største byrder.
KLF, Kirke & Medier tager afstand fra en egentlig brugerbetaling, da vi mener, at public service-institutionen har et centralt og væsentligt samfundsformål.


Tema om public service i Kirke & Medier
I det kommende nummer af medlemsmagasinet Kirke & Medier har vi ti siders tema om public service. Her spørger vi blandt andet to KLF’ere om deres holdning til det danske public service-udbud. Vi bringer også et interview med formanden for public service-udvalget Connie Hedegaard, der inden januar 2017 skal komme med en række bud på fremtidens public service.
Men public service handler også om penge, og derfor kan du blive lidt klogere på, hvad du egentlig får for dine licenskroner. Vidste du for eksempel, at du med licensen er med til at støtte dansk filmproduktion?
Hvis du er medlem af KLF, kan du med andre ord godt begynde at glæde dig til årets første nummer af Kirke & Medier, der udkommer 9. februar. Hvis ikke, du er medlem, kan du stadig nå at melde dig ind lige her. Så sender vi de seneste fire udgaver af Kirke & Medier til dig i en velkomstpakke.
 

Tidligere artikelGenudsendelser af DR Kirken er tilbage
Næste artikelEn kærlighedserklæring

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her