Dansk fiktion på TV 2-platforme hver uge

0
1084

TV 2 samler alle fiktionskræfter – på tværs af kanaler og platforme – under ledelse af fiktionschef Katrine Vogelsang.
Overalt i verden er udvikling og produktion af fiktionsserier et stærkt fokusområde, og nu styrker TV 2 yderligere sin indsats på området. Det sker, ved at koncernen samler alle fiktionskræfter på tværs af kanaler og platforme ét sted: I TV 2 Fiktion under ledelse af fiktionschef Katrine Vogelsang.
– Vi tilfører flere ressourcer til TV 2’s øgede fiktionsindsats, og vi vil sikre en fast økonomisk ramme til udvikling og produktion af fiktionsserier, siger TV 2’s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen på tv2.dk.
En ambitiøs målsætning
Og den nye organisering af TV 2s fiktionsindsats følges op af en ambitiøs målsætning.
– Målet er, at vi på tværs af fire platforme – TV 2, TV 2 ZULU, TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY – kan tilbyde ny fiktion hver uge i samtlige årets 52 uger. Det betyder, at TV 2 PLAY, som tilbyder alle TV 2-serier, hver uge kan byde på ny dansk fiktion, siger Katrine Vogelsang.
Fiktions-styregruppe
Ifølge fiktionschefen opfattes TV 2 som en attraktiv national og international samarbejdspartner inden for udvikling og produktion af fiktion. Denne relation er afgørende for TV 2 i en situation, hvor tilvejebringelsen af finansiering – bl.a. via partnerskaber og støtte fra filmfonde og Public Service Puljen – er et vigtigt, tidskrævende og omfattende arbejde for at realisere mange fiktionsprojekter.
Kan tiltrække det rigtige talent
Katrine Vogelsang er meget glad for den nye organisering af TV 2s fiktionsindsats:
– Med sammenlægningen kan vi bedre udnytte, at TV 2 nu er den største fiktionsaktør på det danske marked. Denne position giver helt nye muligheder for at tilbyde talenterne en større diversitet i indhold, budgetter, finansiering og platforme – og dermed også bedre muligheder for at tiltrække og fastholde det rigtige talent, siger Katrine Vogelsang.
Er du vild med fiktion? Læs Kirke & Mediers temanummer om tv-drama i særklasse.

Tidligere artikelHausgaard taler ud om kristne livsværdier
Næste artikelDR sætter "fake news" på skoleskemaet