Chefredaktør: Løft det sproglige niveau!

0
1035

KDleder-web
Kristeligt Dagblad sætter bandeord til debat, og dokumenterer studieværters dårlige sprogbrug med KLF, Kirke & Mediers undersøgelse. Chefredaktør Erik Bjerager anser det for ”uforståeligt”, at DR accepterer studieværters banden.
– Bandeord bidrager til en sproglig forarmelse og forråelse, der også har en negativ afsmittende virkning på troværdigheden af mediets indhold.
Det skriver Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager på lederplads i avisen fredag den 10. februar 2017 og bakker dermed op om en af KLF, Kirke & Mediers mærkesager.
Baggrunden er den seneste tids debat i avisen om den omsiggribende brug af bandeord.
– De mange bandeord i medierne er med til at skabe en hård tone i debatten. Bandeord er sproglige forstærkere, men de er ikke sproglige fordybere. Tværtimod efterlader brugen af bandeord et indtryk af forfladigelse, sproglig uformåenhed og manglende seriøsitet, fortsætter Bjerager og henviser til KLF, Kirke & Mediers undersøgelse af sproget på P3:
– Af gode grunde hører man aldrig værter i nyhedsudsendelser bande, mens det er uforståeligt, at for eksempel DR accepterer, at værter bander cirka en gang i minuttet i visse udsendelser på radioens P3, sådan som en undersøgelse af KLF, Kirke & Medier viste det sidste år.
Chefredaktøren slutter med en appel:
– Sproget former os, og vi har alle et ansvar for at løfte niveauet.
Læs hele lederen i Kristeligt Dagblad her (kræver abonnement)

Tidligere artikelNyhedsvært får ros for medietræning af unge
Næste artikelPer Stig Møller er vært for nyt P1-program om public service