Buketten går til Zetland, som udfordrer medieforbruget

Med Opmærksomhedskrigen er netmediet Zetland med til at udfordre os til at tænke mere kritisk om mediebrug. Derfor modtager Zetland og medstifter Lea Korsgaard Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
2411

Zetland har på kort tid etableret sig i den danske nyhedsstrøm og har ændret vores måde et tænke medier på. Zetland er en digital nyhedsplatform med en aktivistisk side. Derfor står mediet også bag flere tiltag, som traditionelle nyhedsmedier ikke kaster sig ud i. Mediekritiske udgivelser som ’Den, der råber lyver’ – og senest ’Opmærksomhedskrigen’. Tonen i ’Opmærksomhedskrigen’ lever videre i Zetlands markedsføring, hvor Zetland ”takker for opmærksomheden” og skriver: ”Vi gør os umage for at leve op til din opmærksomhed”.
For det får Zetland Buketten fra Danmarks største mediebrugerorganisation KLF, Kirke & Medier, som hvert kvartal uddeler en blomsterbuket til et medie eller mediepersoner, som har gjort en særlig positiv indsats i de elektroniske medier.
– Med Opmærksomhedskrigen og det forarbejde, som Zetland har gjort i forhold til det, har de fat i en vigtig pointe: Vi skal være herrer over vores eget medieforbrug og ikke lade ligegyldigt indhold stjæle vores opmærksomhed og tid. Når vi denne gang giver Zetland buketten, er det for netop dette arbejde, som i høj grad passer til vores arbejde med Mediemod, forklarer Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier og henviser til Mediemod, hvor KLF vil, at vi alle bliver mere bevidste om, hvornår vi tænder og slukker for skærmene, og bedre til at skelne mellem godt og dårligt indhold.
I den moderne medievirkelighed er kampen om vores opmærksomhed vildere end nogensinde. Alle, der har med medier at gøre, har altid forsøgt at tage vores opmærksomhed, men i kraft af teknologiens udvikling er deres bestræbelser intensiveret. Vi vender vores opmærksomhed mod skærme, selvom det, der sker på skærmen, ikke altid er meningsfuldt.
– For Zetland er det en integreret del af vores mission at kæmpe for rum i det digitale univers, hvor der er plads til fordybelse, koncentration og eftertanke. Pressen bør fortælle historier med akkuratesse, så man lyst til at give noget af det mest værdifulde, man overhovedet har: sin opmærksomhed.
Hvad betyder det for dig, at KLF gennem Mediemod tager samme emne op?
– Det er så vigtigt! Det er en af de vigtigste dagsordener overhovedet, og det er afgørende, at det ikke bare er enkeltaktører, der tager den kamp. Det er en af de vigtigste kulturkampe i vores tid. Annie Dillard, som er en amerikansk forfatter, skriver noget, som er så godt sagt: “Det, du bruger din dag på, er det, du bruger dit liv på.”
Hvad betyder det for dig, at KLF giver jer Buketten for det, I laver?
– Jeg fik en mail, hvor der stod, at jeg måtte få en buket blomster overrakt på vegne af Zetland for vores forsøg på at sætte spørgsmålet om opmærksomhed på dagsordenen, og jeg blev simpelthen så glad! Det mindede mig om, at vi ikke er de eneste, der synes, det er afgørende vigtigt. Så jeg tager det som den fineste anerkendelse!

Tidligere artikelLea Korsgaard får Buketten af KLF, Kirke & Medier
Næste artikelSe, nu stiger solen…

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her