Bortførte børn er tilbage

0
1098

janus-tv-2
Torsdag den 21. marts kl. 20 er Janus Nabil Bakrawi tilbage med nye programmer af den prisbelønnede dokumentarserie af Lars Høj “De bortførte børn”.
I første program, der kommer i en udvidet version, forsøger Janus Bakrawi at få Milos og Anastasja hjem til deres mor i Bogense på Fyn. Børnene er bortført af deres far til Makedonien på Balkan.
– Det er over et år siden, at TV 2 havde premiere på ”De bortførte børn”, og situationen er fuldstændig den samme i dag. Der er stadig bortførte, danske børn i udlandet, og de danske myndigheder er stadig meget langsomme til at reagere. Derfor er det fortsat lige så relevant at fortælle disse historier og gøre opmærksom på problemet, siger dokumentarredaktør Lasse Bjerre.
– Vi mener simpelthen, at det er en public service-opgave at bringe problematikken frem i lyset, så det kan blive debatteret, hvordan vi finder en bedre løsning for de børn, der lever i uvished og med stort savn efter deres far eller mor herhjemme.
Studievært Janus Nabil Bakrawi blev som barn selv bortført til Jordan af sin far. Han bruger sine oplevelser fra barndommen til at hjælpe de børn, der er bortført i dag.
TV 2 sender ”De bortførte børn” torsdag 21. marts og torsdag 4. april. Derudover arbejder Janus Nabil Bakrawi og holdet bag “De bortførte børn” på flere sager, som vises på TV 2 til efteråret.

Tidligere artikelMød KLF på etik.dk
Næste artikelKLF bedømmer fotos