KLF, Kirke & Medier tog lørdag 4. oktober 2014 et stort skridt ind i fremtiden, da delegerede på foreningens landsmøde stemte ja til en banebrydende ny struktur, der sætter frivillighed helt i højsædet.
– Det her er en rigtig god og vigtig beslutning for KLF, Kirke & Medier. Vi baner ikke kun vejen for vores eget fremtidige arbejde, men går også foran i måden at tænke frivilligt foreningsarbejde på.
Det var en glad og lettet Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, der lørdag omkring middagstid kunne konstatere, at dét, han siden 2012 har arbejdet hårdt på at få igennem, nu er blevet virkelighed. Sammen med KLF’s landsstyrelse kunne han se til, mens langt størstedelen af de delegerede rakte de grønne stemmesedler i vejret og tilkendegav deres tillid til, at en ny foreningsstruktur er vejen frem for KLF.
– Mig bekendt er denne måde at bygge en forening op på uden sidestykke i dansk foreningshistorie, og det glæder mig, at vores medlemmer også kan se, at hvis vi skal overleve som forening, så skal der ske noget nyt. Og det gør der fra i dag, siger Mikael Arendt Laursen.
Ingen kedelige bestyrelsesposter
Med den nye struktur erstattes KLF’s nuværende distrikter med netværk, der samtidig får en ny geografisk inddeling. Herunder oprettes teams, der skal varetage specifikke opgaver.
– Hvert netværk får til opgave at samle forskellige typer af teams. Hvert team skal brænde for at løse én specifik opgave, for eksempel medlemshvervning, fundraising, PR- eller reaktionsarbejde. I de nye teams kan medlemmerne engagere sig så længe, det giver mening for den enkelte. Vi binder ingen i faste bestyrelsesposter, fortæller generalsekretær Mikael Arendt Laursen, der er arkitekten bag den store strukturændring.
Det er hans håb, at den løsere foreningsstruktur vil engagere flere yngre kræfter og samtidig give medlemmerne lyst til at engagere sig mere i det frivillige arbejde, end det er tilfældet i dag.
– KLF’s arbejde skal være interessebåret, som det bør være i en forening. Det betyder, at man gerne må trække sig fra et team, når ens livssituation eller prioriteringer ændrer sig. Vi er bare taknemmelige for den tid, man har engageret sig, lyder det fra generalsekretæren.
Mere respons til DR og TV 2
En stor del af arbejdet i KLF består i en løbende dialog med public service-medierne, blandt andet på baggrund af reaktioner fra medlemmer, der har set eller hørt noget i radio eller tv, de vil kommentere på. For Mikael Arendt Laursen vil strukturændringen også have en positiv effekt på denne hjørnesten i KLF’s arbejde.
– Hvis det går, som vi forventer, vil DR og TV 2 få langt mere respons på deres programmer, og det vil være mere nuanceret og kvalificeret respons. Det er jeg sikker på, at de og resten af de danske mediebrugere vil sætte pris på.