Ægteskabet er kommet på dagsordenen

0
863

Reaktioner på programserien Gift ved første blik har sat ægteskabet på mediedagsordenen. Et debatindlæg fra KLF, Kirke & Medier er bragt i 28 medier, hvor nogle har fulgt op med interview.
Da DR1 blændende op for fjerde sæson Gift ved første blik skulle man tro, at seerne havde vænnet sig til eksperimenterende reality-ægteskaber.
Men ikke mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier.
Bragt i 28 medier
Her har generalsekretær Mikael Arendt Laursen på vegne af organisationens 15.000 medlemmer skrevet et debatindlæg, som er bragt i over 28 forskellige aviser landet over, og desuden fulgt op med interview i radioens P4 og aviser under Sjællandske Medier, der dækker hele Sjælland udenfor København.
Man forsimpler ægteskabet
I interviewet siger Mikael Arendt Laursen blandt andet:
– Man forsimpler ægteskabet og udfordrer drømmen om, hvad et ægteskab egentlig er – nemlig noget, der skal vare livet ud. DR kommer til at agere licensbetalt datingbureau, og er det virkelig det, vi vil have fra DR.
Red ægteskaberne i stedet
Generalsekretæren kommer også med et bud på, hvad DR bør gøre i stedet.
– 46 procent af de danske ægteskaber ender i skilsmisse, og det kunne man jo gøre noget ved. Hvis DR nu kiggede på nogle af de ægteskaber, der allerede eksisterer, og som knirker, så kunne man jo redde et ægteskab i stedet for at skabe en skilsmisse.
 

Tidligere artikelSådan laver man gudstjeneste på tv
Næste artikelKLF til TV 2: Opret en trosredaktion