Ægteskab er mere end leg

0
743

Onsdag blænder DR3 op for en ny programserie om ægteskabet. ”Gift ved første blik” lader et ekspertpanel sammensætte tre par, som bliver gift første gang de ses.
gift-ved-forste-blik-klf-kirke-og-medier
Selvom næsten halvanden million danskere bor alene, lever drømmen om den store kærlighed fortsat hos mange. Datingindustrien har kronede dage, men hvad gør man, når ens livsledsager ikke lige dukker op?
DR3 har valgt at tage de gængse datingprogrammer til et nyt niveau, når de i samråd med fire eksperter matcher tre par til et arrangeret ægteskab. Første gang parrene møder hinanden er til vielsen på rådhuset.
De fire eksperter matcher parrene ud fra princippet om, at lighed er bedst. Ekspertpanelet består af en sognepræst, en antropolog og to psykologer med speciale i henholdsvis sexologi og parterapi, som alle bruger deres faglige kompetencer og observationer til at sammensætte de tre par.
KLF, Kirke & Medier er betænkelige ved konceptet:
– Selve konceptet med at få ”eksperter” til at matche singler, er der ikke så meget nyt i, men når DR3 går skridtet videre og bruger ægteskabet som en del af et underholdningseksperiment, bliver vi opmærksomme, siger generalsekretær for KLF, Kirke & Medier, Mikael Arendt Laursen.
Han tilføjer:
– Jeg har endnu ikke set programmet, men jeg kan være nervøs for, at programmet giver os det indtryk, at ægteskabet blot er en leg. Måske parrene i programmet finder deres eneste ene eller også står de pludselig med skilsmissepapirerne i hånden. Under alle omstændigheder er ægteskabet noget kostbart, som skal bygge på andet og mere end god underholdningsværdi på tv. Ægteskabet er ikke bare et eksperiment.
Men kanalredaktør på DR3, Irene Strøyer, vil gerne udfordre seerne:
– Når det kommer til kærlighed, så spænder vi ofte ben for os selv. Vi har så mange krav, at kærligheden aldrig når at opstå. DR3 havde lyst til at udfordre den selvfølgelighed, at vi altid tror, vi ved, hvad der er bedst for os selv – vende det hele på hovedet, og tage eksperter, videnskaben og det arrangerede ægteskab i brug, og finde frem til, hvad der gør det perfekte match, siger hun.
DR3 følger parrenes hverdag tæt i fire uger, for at se om eksperimentet mon vil lykkes.

Læs mere om Gift ved første blik

Kilde: Danmarks Radio
Tidligere artikelHektisk aktivitet i organisatorisk udvalg
Næste artikelPræster bruger Facebook til sjælesorg og kontakt med konfirmander

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her