20.000 timer dansk tv på DR

0
816

I løbet af det seneste år har DR skruet op for de dansksprogede programmer på sine tv-kanaler.
DR sendte 20.099 timer med dansk tv-indhold sidste år. Det er omkring tre procent mere end året før. DR har en samlet seerandel på 37 procent.
– I en globaliseret medieverden er det vigtigere end nogensinde, at det danske indhold kan måle sig med det bedste, der bliver produceret i verden. Derfor har DR også i de kommende år fokus på det originale danske indhold, der samler, oplyser og udfordrer, siger DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen.
Tallene fremgår af DR’s tre årspublikationer – ’DR i 2016’, public service-redegørelsen og DRs årsrapport, som udkommer fredag. Ud over økonomiske nøgletal, viser opgørelsen, at 95 procent af befolkningen i 2016 benyttede sig af DRs tilbud i løbet af en uge.
Stigningen i dansk indhold skete inden for programområderne aktualitet, debat, oplysning, kultur, dansk dramatik og sport.
– DR er meget specifikt gået efter at løfte det danske indhold på især DR1, som i den bedste sendetid om aftenen sendte dansk indhold mere end tre fjerdedele af tiden, fortæller DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn.
Og netop fordi DR’s tv-kanaler står så stærkt hos seerne, kunne DR også i 2016 sætte en lang række centrale emner til debat bredt i befolkningen, fortsætter generaldirektøren.
– Samtidig er vi i fuld gang med en digital omstilling med nye digitale formater, som for eksempel ’Klassen’, der er tilpasset den måde, de nye generationer bruger medierne på, siger hun.

Tidligere artikelNye sendetider for Mennesker og tro
Næste artikelTV 2 får international hæder for værdibåret video