Værd at vide om Snapchat

0
1544

Snapchat er et socialt medie, hvor man kan dele billeder og videoer via ’SNAPS’ eller ’STORIES’, og er man flittig med beskeder giver det ’STREAKS’.

SNAP: Billeder eller videoer til og fra kontakter, der forsvinder som standard, når de er blevet vist.

STORY: Kronologisk række af billeder og/eller videoer der er tilgængelige for kontakter i 24 timer.

STREAKS: Hvis to brugere mindst én gang om dagen i minimum tre dage i træk sender en besked til hinanden, så kommer der et flammeikon ud fra navnene under kontakter, og så er man ’flammevenner’.

Der er også mulighed for at dele offentligt i ’Our story’, hvor brugere fra hele verden kan se med ud fra et verdenskort der viser, hvor de forskellige ’stories’ er fra.

Dette skal du være opmærksom på

Et pres om at holde en samtale i gang:
Streaks kan skabe et pres på især unge, der føler de skal sende beskeder for ikke at miste sine flammevenner. Det kan medføre, at samtaler får kunstige åndedræt, og at den egentlige intension om en samtale med en ven forsvinder.

Digital mobning:
Det kan være svært at løse en konflikt, og for forældrene at støtte og hjælpe, når ting hurtigt forsvinder fra Snapchat. Det er meget nemt at påstå, at man aldrig har gjort dit og dat, hvis der ikke findes nogen dokumentation. Man kan godt tage et skærmbillede, men det kræver både at man ved hvordan man gør det, og at man er opmærksom på det, i de tilfælde hvor det kunne være gavnligt at have dokumentation.

Udelukkelse:
Risiko for at man kan føle sig udenfor, hvis man ikke bliver inviteret med i en eller flere grupper.

Synlighed:
Man kan vælge at være usynlig, så hverken kontakter eller andre kan se hvor man er.

Som forældre kan du gøre dette

Det måske vigtigste råd er at tale med dit barn. Tal om det digitale liv med skærme som en helt naturlig ting – som en selvfølge i stil med at vide at ens barn går til håndbold eller spejder. Hvis du er i tvivl, om det er at snage eller gå for langt, kan du spørge dig selv: Ville jeg føle det naturligt at spørge ind til, hvis det var en aktivitet uden skærme?

Overveje om du/I også skal være til stede på Snapchat for at kende til dit barns verden. Ikke på en overvågende måde, men prøv at finde en god balance, og vær nysgerrig på at finde ud af, hvad denne verden går ud på. Hvad trender på Snapchat? Hvilke ting på Snapchat optager dit barn?

Tidligere artikel‘Gud fader bevares?’ Endnu en omgang folkekirkebashing
Næste artikelAnders Stjernholm retter kritik mod anmeldelser af ‘Gud fader bevares?’

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her