Sådan dækker DR sporten fremover

En af de områder, der blev ramt hårdest af spareplanen i DR, er sporten. Nu meddeler DR, hvordan sporten fremover bliver dækket.

0
1678

Maria Rørby Rønn, generaldirektør i DR, præsenterede i januar DR Sportens nye studie i Århus, hvorfra DR Sporten og Vejret siden har sendt. Og selvom de daglige sportsnyheder forsvinder fra tv, bliver studiet også fremover central i forbindelse sportstransmissioner. Foto: Steen Klitgaard Jaacks
DR er nu klar med planerne for, hvordan DR’s sportsdækning kommer til at se ud fra 2019. Udover ændringer i sportsnyhederne på DR1 på hverdage kommer der også nyskabelser i form af blandt andet et nyt sportsmagasin om søndagen i stedet for ’Fodboldmagasinet’ samt flere digitale satsninger.
Hverdage og weekender
dr.dk bliver fremover central for dem, der gerne vil have sportsnyheder, idet de daglige sportsnyheder forsvinder fra radio og tv.
Dog fortsætter radioprogrammet Liga på P3, hvor DR dagligt sender mellem 3 og 10 timers sport. Sportsnyheder med stor folkelig relevans vil blive en del af TV Avisen.
I weekenden vil man fortsat kunne se en dedikeret sportsudsendelse på DR1, og et nyt ugentligt sportsmagasin vil få premiere til sommeren 2019. Her vil DR dække den danske topsport på tværs af alle idrætsgrene. Indtil da fortsætter Fodboldmagasinet.
De store sportsbegivenheder
Når det gælder sportsrettigheder, er kampen massiv, og priserne høje. Derfor stopper DR også med at vise Champions League i håndbold efter 2020 og Tour de France efter 2019.
Dog har DR sikret sig rettighederne til følgende sportsbegivenheder:

  • Kvindefodbold: VM (2019) og landsholdets hjemmekampe (til 2023)
  • Herrefodbold: landskampe (radio, til 2022), EM (2020, deles med NENT/TV3) og VM (2022, deles med TV2)
  • VM i håndbold (2019+2021, deles med TV 2)
  • Superliga (radiotransmissioner og højdepunkter på tv til 2021)
  • OL og para-OL (2020, deles med Discovery/Eurosport)
  • PostNord Danmark Rundt (til 2023)
  • Atletik EM (2019)
  • Skiskydning, VM og World Cup (til 2022)

DR forventer at kunne sikre sig flere sportsrettigheder til sportsgrene, der ellers ikke bliver dækket i større omfang.

Tidligere artikelManfred Spitzers foredrag fra konferencen 'Samfund på digital deroute?'
Næste artikelKommer Sigmund i helvede?