Kontant får buket for god etik

0
1520

KLF roser DR1-programmet Kontant, fordi programmet ”har en ærlig ambition om at løse fastgroede konflikter og genskabe tilliden”, skriver generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
KLF, Kirke & Medier har netop overrakt en blomsterbuket til Kontant på DR1. Programmet sætter fokus på sager, hvor forbrugere bliver holdt som gidsler i situationer, de ikke selv har mulighed for at løse.
KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen var med på optagelse og overrakte i den forbindelse buketten til programvært Jakob Illeborg.
– Vi vil rose Jakob Illeborg og hans hold for deres indsats med Kontant, fordi programmet sætter fokus på god etik og har en ærlig ambition om at løse fastgroede konflikter og genskabe tilliden, siger generalsekretæren.
Jakob Illeborg kvitterer:
– Det er en stor hædersbevisning for Kontant, at I har valgt os. Det skal I have meget stor tak for!
Forbrugere føler sig lost
Jakob Illeborg fortæller i magasinet Kirke & Medier, at programmet skal genskabe tilliden mellem mennesker:
– Det er vigtigt, at vi kan have tillid til hinanden her i Danmark. Og når der nogle gange er tillidsbrud, er det også vigtigt at få belyst, hvorfor det tillidsbrud er der, så man kan få rettet op på det igen, siger han og fortsætter:
– Det er en fornøjelse og ære at få lov til som vært på Kontant at være med til at kaste lys ind i de kroge, hvor andre ikke lyser.
Jakob Illeborg vil gerne give folk en stemme:
– Folk føler tit, at de drukner i ’System-Danmark’. At der ikke er nogen, der taler for dem eller løfter for dem. Dér kan Kontant være med til, at folk bliver hørt og dermed også får en ordentlig behandling, siger han.
Ændrer love og regler
Og så spreder ringene sig i vandet:
– Det bedste for mig er altid de programmer, hvor dem, der medvirker i Kontant, faktisk får et eller andet ud af det. De fortæller deres egen historie og kan være med til at forhindre, at noget lignende sker med andre, siger Jakob Illeborg og nævner, at programmet også har medført ændringer i love og regler.
– Kontant har været ude at påpege nogle ting omkring fx sundhed, bolig eller legetøj, hvor der efterfølgende er blevet lavet om på regelsæt, fortæller han.
Dermed lever Kontant på P1 både op til ægte journalistik og ægte public service. Magthavere bliver stillet til ansvar til gavn for hr. og fru Danmark.
KLF uddeler hvert kvartal en blomsterbuket til et medie eller mediepersoner, som har gjort en særlig positiv indsats i de elektroniske medier. Med sine 12.000 medlemmer er KLF Danmarks største mediebrugerorganisation.

Tidligere artikelMagasin 1 – 2018
Næste artikelÖzlem: Folkekirken har en særlig plads i mit hjerte