KLF giver Buketten til Jakob Stegelmann

Fra det mest brede i populærkulturen til de yderste afkroge af smalle japanske tegnefilm har Jakob Stegelmann med Troldspejlet gennem flere generationer været en guide for børn og voksne, der aldrig er holdt op med at lege og drømme. Nu belønnes han med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

0
1143

Hvis der er én person, der er blevet repræsentant for formidling af tegnefilm, tegneserier og computerspil, henvendt til børn og voksne, der stadig føler sig som børn, så er det Jakob Stegelmann. For sit arbejde med Troldspejlet, hvor han gennem snart 35 år har prioriteret både det mest brede og kommercielle og det mest smalle og undseelige, belønnes han med Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

– Jakob Stegelmann har gennem en menneskealder ajourført os på de seneste trends inden for nogle af de mest kulørte genrer fra kulturens univers. Tegnefilm, computerspil og alt andet, hvor talebobler er måden at kommunikere på, og hvor animationer og hurtige streger hører til det almindelige udtryk, er Toldspejlets klare fokus. Vi giver Jakob Stegelmann Buketten for gennem mere end 30 år at have formidlet dette nicheområde på en både dyb og bred måde for børn, unge og voksne. Hans viden er second to none og hans engagement er åbenlyst. Og så minder han os alle sammen om, at vi skal huske at lege og være børn – uanset vores alder, forklarer Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Jakob Stegelmann. Foto: Lars Salomonsen

Hvilken betydning har det, at der er plads til nichestof hos de store public service-medier?

– Det er jo grundlæggende derfor, public service er der, forklarer Jakob Stegelmann.

– Et program som Troldspejlet vil aldrig kunne være lavet på en kommerciel station. Public service betyder også, at vi er helt fri af kommercielle interesser. Jeg kan godt sige noget negativt om et spil, uden at få en sponsor på nakken.

Foto: Lars Salomonsen

Er populærkulturen, som du beskæftiger dig med, mere end underholdning?

– Langt det meste af det, vi beskæftiger os med, er lavet af folk, der bare vil fortælle en god historie. Men nogen af dem har så en dybere mening med tingene, lægger Jakob Stegelmann ud og kommer med nogle eksempler.

– Det er derfor, jeg nævner sådan en som Tolkien, som jo virkelig vil fortælle noget. Og når Superman blev skabt, var det jo af jødiske indvandrere, som kom fra et Europa fyldt med antisemitisme, og som drømte om en helt fra en anden verden.

Generalsekretær i KLF, Kirke & Medier Mikael Arendt Laursen overrækker Buketten til Jakob Stegelmann. Foto: Lars Salomonsen

Hvad betyder det for dig at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?

– Jeg holder meget af, at vi har interesseorganisationer, der arbejder med både at kritisere og rose medierne. Det er nødvendigt. Så at I har fået øjnene op for vores verden, det er jeg meget glad for og stolt af, slutter Jakob Stegelmann.

Tidligere har blandt andre DR Pigekoret (DR), Kernen (TV 2), Genstart (DR) og Bibelen Leth fortalt (P1) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Hør hele interviewet med Jakob Stegelmann i vores sommerserie

Tidligere artikelNy rapport: Public service-medier er vigtige for mediebrugerne
Næste artikelJakob Stegelmann reagerer på…