Julen er noget særligt!

0
960

Jesus blev født – intet er vigtigere! skriver generalsekretær Mikael Arendt i en julehilsen, som også kigger tilbage på et flot år med kommunikation på flere platforme og god dialog med medierne. Samtidig startede KLF det ny projekt Mediemod.
Julehilsen af Mikael Arendt Laursen
I den smukke julesalme, som vandt DR’s store konkurrence for et par år siden, får vi hjælp til at huske, hvorfor julen er noget helt særligt. Gud har tændt sit lys i dig og mig og ladet Jesus blive menneske… og så meget mer’.
Intet er vigtigere! Derfor er det første punkt i KLF, Kirke & Mediers mission også at være med til at udbrede kendskabet til det kristne evangelium gennem de elektroniske medier. Mennesker skal møde Jesus!
Når vi i dag lukker landskontoret for at finde roen til at fejre julens glade budskab med familie og venner, så er det med en rigtig god fornemmelse af, at vi nåede rigtig meget godt i året, der snart er gået.
Igen i år har vi opgraderet vores kommunikationsindsats og er blevet skarpere på de sociale medier som Facebook og Twitter. Samtidig har vi trods udskiftninger i personaleflokken holdt et særdeles højt niveau på vores magasin, som vi får stor ros for blandt vores interessenter og medlemmer. Med et flot magasin giver vi jer alle sammen et solidt kendskab til det daglige arbejde i foreningen og de særlige temaer, som optager os hen over året. Giv gerne magasinet videre til en ven, når du selv har læst det færdigt. Måske er det bare det, der skal til, for at vedkommende melder sig ind og støtter vores sag fremadrettet.
Dialogen med medierne har været rigtig god, og vi har særligt fulgt med i tv-serien Herrens veje, som vi på forhånd havde store forventninger til. En dramaserie om en præstefamilie burde være det, vi alle sammen ønskede os. Mange af os blev desværre skuffede, da vi så serien på DR1 over ti søndage i efteråret. Andre så lyspunkter midt i mørket og brugte serien som en god anledning til at få en samtale om kirke og tro med en nabo. Faktum er, at mange medlemmer valgte at reagere på serien, som vil få en fremtrædende plads i årets reaktionsrapport. Så må vi vente og se, hvad anden sæson af serien vil give os, når den bliver sendt næste år. Jeg kan kun opfordre til, at du også i det nye år sender os masser af reaktioner på udsendelser, som du hører eller ser i radio eller på tv. Det er et afgørende vigtigt udgangspunkt for os, når vi er i dialog med medierne.
2017 blev året, hvor vi udvidede vores dialog til ud over DR og TV 2 at omfatte Radio 24syv og mediehuset Discovery, hvilket igen var med til at klæde os godt på til de mange møder, som vi har haft med medieordførere og kulturministeren som vores bidrag til medieforhandlingerne. Vi har særligt sat fokus på at bevare DR som et stærkt medie- og kulturhus og sikre midler til danskproduceret public service. Desuden har vi fokuseret på at sikre brugerindflydelse i forhold til de offentligt ejede mediehuse samt den pulje, som medier kan søge om penge fra til public service-indhold. Licensen er vores alle sammens penge, og derfor skal vi som brugere også være med til at bestemme, hvordan pengene bliver brugt.
Endelig var 2017 året, hvor vi valgte at nedlægge kidsandmedia dk og i stedet satse på det nye projekt Mediemod, hvor vi vil hjælpe dig som bruger til at træffe gode, bevidste medievalg. Medierne fylder mere end nogensinde, og teknologibegejstringen i Danmark har til dels gjort os blinde for, hvad markant mediebrug gør ved os som mennesker. Det vil vi gøre noget ved. Det betyder ikke, at vi skal holde os fra at bruge medierne, men vi skal hver især gøre os tanker om, hvor meget medierne må fylde i vores liv. Det kommer du til at høre meget mere om i 2018, men du kan allerede nu følge med på Facebook-siden Mediemod.
Er stjernen bare pynt som træets kærter,
og har du flettet ægte julehjerter?
Har Gud mon tændt sit lys i dig og mig,
og har du ladet stjernen vise vej?
Ja, julens stjerne lyser, når den ser, det barn
i krybben er så meget mer’.
Med dette vers vil jeg på KLF, Kirke & Mediers vegne ønske dig og dine kære en velsignet jul og en god indgang i det nye år. Tak for engagement, forbøn og støtte i året, der er gået. Vi regner med jer igen i 2018! Der er nok at tage fat på, og her på landskontoret skal vi nok være klar!

Tidligere artikelDR sender masser af julegudstjenester
Næste artikelKrav til kristne lokalradioer inspirerer til kreativitet