DRs nye bestyrelse får to medlemmer med en tydelig kirkelig profil

1. januar træder en ny bestyrelse til. Mette Bock har som kulturminister bedt Erik Bjerager og Arne Mariager om at træde ind i bestyrelsen. KLF, Kirke & Medier kalder det en god julegave fra Mette Bock.

0
1502

Det er en kendt sag, at 1. januar tiltræder Marianne Bedsted som ny formand for DR efter Michael Christiansen. Men Mette Bock har ud over Marianne Bedsted også bedt Erik Bjerager, ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør på Kristeligt Dagblad, og Arne Mariager, tidligere chefredaktør på Morsø Folkeblad, Fyns Amts Avis og Vejle Amts Folkeblad, om at indtræde i bestyrelsen.
– Jeg er glad for, at Erik Bjerager og Arne Mariager med deres store erfaring på medieområdet har sagt ja til at gå ind i arbejdet. Det gør de sammen med DRs nye bestyrelsesformand Marianne Bedsted og den øvrige bestyrelse, hvor blandt andre Dennis Nørmark som næstformand vil bidrage med kontinuitet i formandskabet, siger kulturminister Mette Bock (LA).
 
Bjerager og Mariager er en julegave
Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, er godt tilfreds med den nye bestyrelse:
– Julen er gavetid, og i dag har kulturminister Mette Bock givet DR en gave: En ny bestyrelse. De elleveudvalgte har samtidig fået en opgave, som vi er mange, der har store forventninger til, at de løser på en måde, så det gavner vores samfund og opbygger og underholder os som lyttere og seere.
Han er særligt glad for udnævnelsen af Erik Bjerager og Arne Mariager.
– Her har kulturministeren truffet et spændende valg. De to herrer har et godt og bredt kendskab til det kirkelige landskab, hvilket for os i KLF, Kirke & Medier er en vigtig kompetence at få solidt placeret i netop DRs bestyrelse, hvor kristendommen i medieaftalen prioriteres højt. Jeg har dyb respekt for disse to herrers evne til at udvikle og forandre, men samtidig have et godt greb i kulturarven og vores kristne rodnet.
 
Tillykke til DR og os alle sammen
Det er afgørende for KLF, Kirke & Medier, at DR har en kompetent bestyrelse, som kan lede medieinstitutionen i de kommende år, som byder på store forandringer i både DR og generelt i medielandskabet:
– Erik Bjerager, Arne Mariager, Marianne Bedsted og den øvrige bestyrelse har en afgørende opgave med at lede vores alle sammens garant for formidling af gedigent kulturstof, troværdigt og konstruktivt nyhedsstof og kvalitetsindhold for alle aldre i den rigtige retning og sikkert gennem et farvand med truende rev som Netflix, sociale medier og alle de andre udfordringer, som en klassisk public service-institution i disse år uomgængeligt bliver konfronteret med, bemærker Mikael Arendt Laursen.
KLF, Kirke og Medier ønsker derfor både DR og DRs brugere tillykke med den nye bestyrelse og takker Mette Bock for nogle gode udnævnelser.
– Så vil det vise sig, om Bjerager og Mariager formår at fokusere på radio og tv, selvom de selv byder ind med samlet set to års erfaring med denne del af medieverdenen og sammenlagt mere end tres års erfaring fra avisbranchen, bemærker Mikael Arendt Laursen.

Tidligere artikelHerrens Veje er en vigtig tv-serie
Næste artikelEn radio- og tv-jul med lette løsninger