Buketten til DR-vært Ask Rostrup

0
1252

Ask Rostrup modtager Buketten

KLF, Kirke & Medier sætter i årets første måneder fokus på public service, blandt andet med uddelingen af Buketten til DR-vært Ask Rostrup.
 
Det er lidt af en kunst at gøre vanskeligt, politisk stof let tilgængeligt for den almindelige dansker. Den kunst mestrer Ask Rostrup, politisk kommentator og vært på DR1-magasinet ’Langt fra Borgen.’ Og i en tid, hvor public service er til debat, har KLF, Kirke & Medier besluttet at hædre ham for sin evne at løse én af public services største opgaver, nemlig at formidle væsentlig samfundsinformation til danskerne på en måde, så det er til at forstå.
– Public service spiller en vigtig rolle i det danske samfund. Det er vores fælles referenceramme, og derfor er det rigtig vigtigt, at de mennesker, der arbejder med public service kan løfte opgaven og levere indhold, som sikrer befolkningen adgang til væsentlig samfundsinformation og debat. Det kan Ask Rostrup – og derfor skal han have Buketten, fortæller generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, Mikael Arendt Laursen.

Dygtig formidler

Ask Rostrup har været politisk redaktør i DR siden 2007. Han har været vært på en lang række politiske programmer og magasiner, blandt andet ’Bag Borgen’, ’Ask og kandidaterne’ og senest ’Ask og partierne’ i forbindelse med sidste års EU-afstemning. For Ask Rostrup er det en decideret triumf, når han lykkedes med at oplyse og kvalificere danskernes viden.
– For mig handler public service helt banalt om, at hvis jeg i mit lille virke kan gøre nogen klogere på nogle sammenhænge, der gør, at de i højere grad er i stand til at deltage i en samtale hen over kantinebordet på deres arbejdsplads eller kunne sætte et kvalificeret kryds, så er det en journalistisk triumf, fortæller han, da han får overrakt Buketten af Mikael Arendt Laursen, der særligt roser hans tilgang til den komplicerede EU-afstemning i december måned.
– Her beviste Ask Rostrup endnu engang, at han er en dygtig formidler af det politiske stof, også når det bliver kompliceret og svært tilgængeligt. Det håber vi, han bliver ved med at gøre, ligesom vi håber, han bliver ved med at brænde for god public service, slutter Mikael Arendt Laursen.

Fakta om Buketten

Buketten uddeles fire gange årligt af mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier. Buketten gives til et medie eller mediepersoner, som har gjort en særlig positiv indsats. Tidligere modtagere er blandt andet radiovært på Religionsrapport Lisbeth Meléndez, Gertrud Højlund og Anders Agger. Buketten er blevet uddelt fra 2002-2005 og igen fra 2011 og fremefter.
Ask Rostrup, politisk korrespondent og vært i DR Nyheder får Buketten for sin måde at formidle svært tilgængeligt, politisk stof på.
 
 

Tidligere artikelEn kærlighedserklæring
Næste artikelVoxpop på DR // Ask Rostrup: Jeg vil klæde danskerne bedre på