Buketten til afgående lytter- og seerredaktør

0
1499
DR's afgående lytter- og seerredaktør Jacob Mollerup har fået overrakt KLF, Kirke & Mediers Buketten, der gives til et medie eller mediepersoner, som på særlig måde formidler kristne værdier og god etik. Foto: Mikael Arendt Laursen.
DR’s afgående lytter- og seerredaktør Jacob Mollerup har fået overrakt KLF, Kirke & Mediers Buketten, der gives til et medie eller mediepersoner, som på særlig måde formidler kristne værdier og god etik. Foto: Mikael Arendt Laursen.

 
Som tak for 10 års godt arbejde som lytter- og seerredaktør på DR, belønner KLF, Kirke & Medier Jacob Mollerup med Buketten.
31. oktober sagde Jacob Mollerup farvel til DR og til stillingen som lytter- og seerredaktør, som han har bestredet de sidste 10 år. KLF, Kirke & Medier har benyttet lejligheden til at takke Jacob Mollerup for hans indsats og belønne ham med Buketten, der hvert kvartal gives til et medie eller mediepersoner, der har gjort sig positivt bemærket.
– Det har været vigtigt for mig at bruge posten til at åbne DR-huset for kritik sådan, at man dagligt øver sig i at blive bedre til at modtage den, reagere på den og svare på den, fortæller lytter- og seerredaktør Jacob Mollerup om sit arbejde.
– Det lyder måske fuldstændig indlysende, men man skal huske, at DR altid er under pres og altid kritiseres. Det skal DR stå på mål for. Sådan er det at være en stor public servicestation, men det gør nogen gange, at dem, der sidder og træffer beslutningerne, bliver lidt immune, fordi de ind imellem kritiseres uanset, hvad de gør.
Tiltrængt skærpelse
Lytter- og seerredaktørens opgave handler primært om god presseskik – og om DR redaktionelt lever op til sine etiske normer. Jacob Mollerup synes selv, der har været nok at se til de sidste ti år. Det er blevet til mange spændende diskussioner, og i mange tilfælde har de ført til en afklaring og en tiltrængt skærpelse af, hvordan DR gør tingene.
– Vi har for eksempel haft nogle sager om skjult kamera, som var med til at skærpe DR’s anvendelse af det og sikre en mere ansvarlig anvendelse af skjult kamera, som er et meget vidtgående journalistisk redskab, fortæller Jacob Mollerup
Selvom han har sagt farvel til DR har han ikke tænkt sig at forlade mediedebatten helt.
– Jeg vil ikke begynde at lave en ny lytter- og seerorganisation, men jeg står ved det, jeg har sagt tidligere, nemlig at jeg synes, der burde være flere organisationer som KLF. Det giver en bedre debat og en bedre dialog, når der er organisationer, der arbejder seriøst med de grundlæggende spørgsmål, og som har klare holdninger, lyder det fra Jacob Mollerup.
Om BUKETTEN
KLF, Kirke & Medier giver hvert kvartal en buket til et medie eller mediepersoner, som på særlig måde formidler kristne værdier og god etik. Buketten gives denne gang til Jacob Mollerup. Han modtager Buketten for sin tilgang til opgaven som lytter- og seerredaktør og for oplevelsen af, at KLF’s mange henvendelser gennem årene er blevet behandlet med respekt.
 

Tidligere artikelDerfor er public service vigtigt
Næste artikelFørste glimt fra KLF's nye landskontor