TV: Børnevært får buket for at tage børnene alvorligt

0
3341

Vært på Ramasjang Silja Okking modtager en blomsterbuket af KLF, Kirke & Medier for programmer som ’Monster Buster’ og ’Ramasjang redder bierne’.
Tekst: Stefan Vase
Foto: Mikael Arendt Laursen
Silja Okking er en elsket vært på Ramasjang, og rigtig mange børn har et forhold til hende. Derfor får hun en buket for af Danmarks største mediebrugerorganisation KLF, Kirke & Medier, som hvert kvartal uddeler en blomsterbuket til et medie eller mediepersoner, som har gjort en særlig positiv indsats i de elektroniske medier.
– Silja Okking er en fantastisk vært. Hun favner børnene gennem programmerne, hun tager dem alvorligt, og hun er i øjenhøjde med dem. Det er derfor, at børnene er meget begejstret for hende. Vi vil gerne belønne Silja for at lave god public service for de mindste seere, fortæller Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.
 
Børn er en fantastisk målgruppe
Silja Okking takker for buketten og fortæller om, hvordan det er at møde de mindste seere:
– Den allerstørste belønning er, når man møder børn og får et ’børnekram’. Det er en fantastisk målgruppe, fordi jeg får lov til at mærke deres helt umiddelbare indstilling til verden. Men det føles også som et dejligt klap på skulderen at få denne buket, siger Silja.
Silja medvirker i en række programmer på Ramasjang: ’Monster buster’, ’Mit kæledyr’ og ’Ramasjang redder bierne’. Og modsat nogle af de andre værter på Ramasjang er Silja altid ’bare’ sig selv. Og det er faktisk en vigtig pointe for Silja.
– Jeg er så glad for, at jeg faktisk ’bare’ er Silja. Jeg kan spille op ad alle figurerne og vigtigst af alt, så har jeg et rigtig godt rum mellem børnene og mig. De viser mig meget stor tillid, når jeg interviewer dem eller møder dem på gaden.Silja er en meget troværdig vært
Mødet med de små seere står som noget meget centralt, oplever Silja:
– Jeg bliver så rørt, når jeg møder børnene. For det er næsten altid med et omgående knus – eller de betror mig en hemmelighed, bemærker Silja Okking.
Det viser meget klart, hvorfor Silja er en god børnevært, mener Mikael Arendt Laursen:
– Siljas gode humør og varme smil følger hende, hvor hun er. Om man møder hende i virkeligheden eller ser hende i Ramasjang, er hun den samme. Derfor er hun en meget troværdig vært, og det lader til, at hun befinder sig rigtig godt i rollen, tilføjer han.

Tidligere artikelDR klapper i om Onkel Reje
Næste artikelMagasin 3 – 2018