SVT sender Lucia-koncert fra slotsruin

Luciadag fejres i stor stil, når SVT byder velkommen til ’Luciamorgon’ med optog og klassiske julesange i de smukke omgivelser ved Gräfsnäs Slot.

0
1198
Brunnsbo Musikklasser med Luciabrud Clara Dahl forrest. Foto: Birk Öhlund, Warner Bros

Tirsdag d. 13. december har de morgenfriske mulighed for at få en unik og flot koncertoplevelse. Kl. 7.00 sendes ’Luciamorgon’ fra slotsruinerne ved Gräfsnäs Slot uden for Alingsås i Vestgotland, og programmet byder på både kormusik, solosange, luciaoptog og digtoplæsninger.

Seerne kan opleve ’Sankta Lucia’, ’Ave Maria’, ’Carol of the Bells’, ‘O Come, All Ye Faithful’ og mange andre lucia- og julesange fremført med slotsruinen som en unik og stemningsfuld kulisse.

Luciaoptoget og de fleste af sangene fremføres af elever i 8. og 9. klasse fra musikskolen Brunnsbo Musikklasser. Derudover medvirker også medlemmer af Alingsås Musikteaterforening samt solisterne Lovisa Samuelsson, cello og guitar, Daniel Andersson, kontrabas, Ella Wennerberg, basun og Bruno Coimbra Faria, fløjte i Lucia-morgenudsendelsen.

I Sverige gør man traditionelt meget ud af Luciadag, og det er også her luciaoptogene med hvide kjoler og lys i håret har deres oprindelse tilbage i 1800-tallet. Traditionen kom siden til Danmark i 1940’erne.

Programmet sendes på SVT2 tirsdag den 13. december kl. 07.00, og genudsendes på SVT2 kl. 18.00 samme aften.

Tidligere artikelPodcast: Sådan dækker TV 2 (IKKE) julen, tæt på tv-gudstjenester året rundt – og stereotyper
Næste artikelKLF giver Buketten til DRs kulturdirektør Henrik Bo Nielsen