Nyheder

Værd at vide om Snapchat

0
Snapchat er et socialt medie, hvor man kan dele billeder og videoer via ’SNAPS’ eller ’STORIES’, og er man flittig med beskeder...

Det går (for) hurtigt i børnefjernsyn

0
Børne-programmer i dag går markant hurtigere end tidligere. Der er ganske enkelt markant flere klip i programmer som Pyjamasheltene og Kasper og Sofie end i klassiske DR-børneprogrammer som Kaj og Andrea, Anna og Lotte samt Bamses Billedbog.

Involvér dig i e-sport ligesom fodbold i klubben

0
E-sport på professionelt niveau er ikke kendetegnet ved stillesiddende aktivitet, for lidt søvn og dårlig kost. Danmark er faktisk blevet forgangsland i at sætte kommunikation, reaktionsevne, udholdenhed og fysisk form i forbindelse med sportsgrenen.

Vores medieforbrug og vaner ændrer sig

0
Overordnet bliver medieforbruget i disse år mere digital og mindre analog og trykt. Det viser Slots- og Kulturstyrelsens årlige rapport 'Mediernes udvikling i Danmark'. - Udviklingen er ikke overraskende, men dog en udfordring, mener Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Er din hjerne overbelastet?

0
Hjernen har ikke brug for input hele tiden. "Hjernen har brug for stimulering, så den kan gøre det meste selv", siger hjerneforsker og psykiater Manfred Spitzer. Se videoen og hold en lille skærmpause.

TV: Psykolog Ulla Dyrløv får Buketten fra KLF for sit arbejde...

0
For sit arbejde med børns digitale liv – som vi blandt andet så det i TV 2-programmet ”Når skærmene styrer familien” - modtager psykolog Ulla Dyrløv Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Sociale medier overvåger

0
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0;...

Skoleelever skal få et nuanceret forhold til skærmene

0
Skoler har et ansvar for at gøre børn til reflekterede brugere af mobiltelefoner, tablets og computere, mener skoleleder, som har indført en kultur, der lærer eleverne skærmenes stærke og svage sider.

Ny bog skal skærpe danskernes mediebevidsthed

0
Fredag den 10. august udkom den tyske hjerneforsker Manfred Spitzers bog Digital demens i Danmark på forlagsgruppen Lohse. - Mange mennesker begynder at få...

Eksperiment: Familie på skærm og derefter på afvænning

0
Hvordan påvirker skærmforbrug vores hjerne, motorik, sociale og følelsesmæssige liv? En børnefamilie har sagt ja til et seks ugers eksperiment på DR 2, hvor...
X