Magasin 2 – 2018

0
1463

Kirke & Medier er et fagligt magasin med fokus på etik og kristendom i public service-medierne. Magasinet udkommer fire gange årligt og sendes gratis til medlemmer af KLF, Kirke & Medier. Modtag magasinet ved indmeldelse i KLF her.
Læs om udspil til medieforlig, portrætinterview med DRs nye trosredaktør og endelig om KLFs tre strategiske partnere.
Tema: Fortidens arv – fremtidens værdier
Indhold:

  • ‘Bonderøv’ vil guide flere ind i bøgernes verden. – Jeg kan se, hvad vi kan bruge historien til: At lære af vores fejl, siger Mick Øgendahl, der er vært på et nyt litteraturprogram på DR 1 om seks store danske forfattere.
  • Der kommer mere trosstof i DR. Det er en vigtig del af DR at fortælle om tro og religion, mener Christoffer Emil Bruun, som er DRs nye trosredaktør. Han har ideer til mere trosstof i både radio og tv.
  • “De kirkelige programmer er en integreret del af dk4s programflade og DNA.” Kan programmer om dansk kultur, værdier og kristenliv være kommercielt interessant? Ja, i allerhøjeste grad, hvis man spørger den private tv-station dk4.
  • Jesus unge soldater: Det var spændende at være med. Hvordan er man naturlig, når der er kamera på? Kan man forklare, hvordan man lever med sin tro for DR3-seere? Overvejelserne har været mange for medvirkende i DR 3-dokumentar.
  • Fællessangen er en stærk kraft. Et musikprogram med fællessang på DR K blev det mest sete program i kanalens historie. Det fortæller rigtig meget om sangens og musikkens tiltrækningskraft, mener Phillip Faber.
  • Kronik: Et liv med historie, som aldrig slutter. Det bedste ved at lade sin bevidsthed og hukommelse blie invaderet af et bredt og nuanceret historisk overblik er, at man opdager, at historien aldrig gentager sig, skriver kulturhistoriker Benno Blæsild.

 

Tidligere artikelKLF-repræsentanter i DR og TV 2 debatterede deres opgaver
Næste artikelDR skal fokusere – men på hvad?