Lyttere og seere protesterer mod sammenlægning af regionale stationer

0
827

KLF, Kirke & Medier er med i Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer (SLS), som protesterer mod sammenlægning og kommercialisering af regionale radio- og tv-stationer. SLS har netop ud sendt denne pressemeddelelse:
Medieforskere foreslår, at regionale radio- og tv-stationer slås sammen til regionale mediehuse og udbydes i koncession til dagblade, der skal drive stationerne på markedsmæssige vilkår.
Den idé må Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer (SLS) tage kraftigt afstand fra. Selv om de tre forskere foreslår, at de nye regionale superstationer lægges ind under DR og dermed public service forpligtelsen, tror vi i SLS ikke på, at man på markedsvilkår kan sikre den bredde og alsidighed som public service kontrakten kræver.
De tre forskere er professor Frands Mortensen, fhv. lektor Preben Sepstrup og tidligere direktør for Mediesekretariatet og forskningschef i DR, Erik Nordahl Svendsen. SLS består af KLF, Kirke & Medier, Arbejdernes Radio- og Fjernsynsforbund, Katolsk Medieforum og EU-modstandernes Lytter- og Seerforening.
SLS ser forslaget om regionale superstationer på markedsvilkår som en indsnævring af public service til danske lyttere og seere. Nyheder og oplysning skal være objektive og troværdige, og den opgave tror de fire organisationer bag SLS ikke, kommercielle radio- og tv-stationer kan løse.
SLS må derfor protestere kraftigt mod forslaget fra de tre medieforskere. De regionale radio- og tv-stationer er en del af danskernes aftale med valgte politikere. Stationerne finansieres fortrinsvis gennem licens – også nyhederne. Ingen skal tjene penge på det. Derved sikres både objektivitet og alsidighed i programmerne.

Tidligere artikelAbsurdistan går over stregen i forhånelse af kristendommen
Næste artikelP1 sender fra kristen musikfestival