Krav: Flyt DR Kirken over på hovedkanalen

0
944

Kirkelige programmer har mistet halvdelen af seerne efter flytningen til DR K. Nu skal DR have besked på at opprioritere de kirkelige programmer og som DR Kirken og Før Søndag tilbage på DR1.
LarsBarfoed-MortenMarinus
Lars Barfoed (K) og Morten Marinus (DF) medvirkede ved en paneldebat på KLF’s konference om seniorer og medier i november.
Morten Marinus, medieordfører for DF, mener der bør formuleres direkte krav til DR om at sende programmer om de kristne højtider. De Konservatives medieordfører, Lars Barfoed, bakker op om idéen, skriver Kristeligt Dagblad i dag.
Udtalelserne kommer på baggrund af, at DR Kirken og Før Søndagen har fået markant færre seere, siden programmerne sidste år blev placeret på nichekanalen DR K.
Dansk Folkeparti og De Konservative at gøre DR’s forpligtelser over for kristendommen endnu mere konkrete, når politikerne i løbet af de næste måneder skal forhandle en ny medieaftale, skriver Kristeligt Dagblad.
– Dækningen af julen bliver for meget nisser og julesange og en sjov julekalender. Jeg mener, vi bør sætte nogle mere programspecifikke krav til DR, så indholdet i de kirkelige højtider får en betydelig dækning, siger Lars Barfoed (K).
Sammen med Morten Marinus fra DF kritiserer han, at DR for et år siden valgte at samle alle trosprogrammerne på tv på den lille kanal DR K. Efter programflytningen mistede programmerne halvdelen af seerne.
De to partier er enige om, at gudstjenesterne hører hjemme på DR 1:
– DR når ikke længere ud til folk, som ikke automatisk opsøger disse programmer. Som public service-station har DR pligt til at vise programmer, man ikke umiddelbart troede var noget for en, siger Morten Marinus.
Mens danskernes kirkegang har ligget stabilt i mange år, er lysten til at se gudstjenester på tv styrtdykket. Sidste år forsvandt halvdelen af seerne fra DR’s kirkelige programmer.
Da DR i 2006 lancerede gudstjenesteprogrammet DR Kirken fulgte 77.000 seere i gennemsnit med hjemme i stuerne. I 2013 havde programmet kun 17.000 seere. Det lille kirkelige program Før Søndagen havde for 10 år siden knap 140.000 seere i gennemsnit. Mere end 100.000 af de seere er forsvundet i 2013, skriver Kristeligt Dagblad.
Hvordan det kan ske, når nu danskernes kirkegang ligge stabilt, forklarer Kirstine Helboe Johansen, religionsforsker på Aarhus Universitet og hovedtaler ved Kirkernes Mediedag i Fredericia den 25. januar.
– I dag kommer mange i højere grad til specifikke gudstjenester som for eksempel børnegudstjenester eller musikgudstjenester. Den helt almindelige, brede gudstjeneste har fået større konkurrence. Den mere specifikke måde at tage til gudstjeneste på bliver ikke afspejlet i tv, hvor det stadig er den almindelige gudstjeneste, der bliver vist, siger hun.

Tidligere artikelSidste udkald til Kirkernes Mediedag
Næste artikelDR Kirken tre gange om ugen

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her