Camilla Johnson overtager mikrofonen fra Anja Steensig på Radio4s trosprogram

Hun er vokset op som plejebarn i et frikirkemiljø. Som 25-årig blev hun indlemmet i det radikale kristne fællesskab, Faderhuset, hvor hun blandt andet blev en del af ledelsen. Syv år senere brød Camilla Louise Johnson dog med det sekteriske miljø, hvilket kastede hende ud i en dyb livs- og troskrise, hvor hun enten måtte forlade sin tro eller genfinde den og Gud på en helt ny måde.

0
5815
Camilla Johnson er ny vært på Radio4s trosprogram Tro på det. Foto: foto Agnete Schlichtkrull/Radio4

Først var det rapperen Isam B, og så Anja Steensig. Men fra lørdag d. 10. juli kl. 8.05 er det Camilla Johnson, der overtager værtsskabet på Radio4s trosprogram Tro på det.

Selvom Camilla Johnsons fortid i Faderhuset har medført nogle opgør, har hun holdt fast i sin tro. Det bruger hun til at se, hvordan andre reagerer på kriser, og hvordan det påvirker deres tro.

– Hvad gør vi, når krisen rammer og troen vakler? Skælder vi ud på Gud, bliver vi ateister, eller finder vi en anden tro? Hvis der er en god gud, hvordan kunne det her så ske? Det er klart, at man stiller sig selv de spørgsmål, og det interessante er, hvordan man arbejder sig videre derfra. Det er jeg virkelig nysgerrig efter at finde ud af, siger Camilla Louise Johnson.

Tro er tabu
Den debuterende radiovært synes ikke bare, det er vigtigt at tale om tro. Hun mener, at der i den grad er behov for at få sat troen på dagsorden, både når den er til velsignelse, og når den er til forbandelse. Da hun for 13 år siden forlod Faderhuset, oplevede hun nemlig, hvor svært det var for folk at tale om tro.

– Jeg fik jo et chok over, hvor meget man for at tage et eksempel talte om sex i den virkelige verden, mens folk blev virkeligt mærkelige, hvis man formastede sig til at spørge ind til deres tro, eller om de havde oplevet noget overnaturligt. Tro er måske nok i virkeligheden et af de mest tabubelagte emner i Danmark, mener den kommende radiovært.

Ud over at være forfatter og foredragsholder hjælper Camilla Johnson også mennesker, der har haft dårlige oplevelser med religion og sekteriske miljøer.

Hvis du gerne vil lære Camilla Johnson bedre at kende, er der mulighed for det i radioprogrammet Pilgrim, hvor programmets vært Anders Laugesen talte med hende den 9. maj. Programmet kan høres i app’en DR Lyd eller på dr.dk.

Hvad mener du?

Hører du Tro på det på Radio4? Hvad synes du om det?

Skriv en kommentar herunder eller send en reaktion ved at trykke på knappen…

Tidligere artikelP1 svigter sine lyttere – også de ældre
Næste artikelMit liv med skærme 1:3