Påsken byder på mange gode programmer fra radio- og tv-stationer i både Danmark og i nabolandene. Vi giver her ideer til noget af det, der kan være værd at se eller høre.
Pilgrim: Påskelyset i Lønborg Kirke
I Lønborg Kirke fandt en forunderlig forsoning sted langfredag mellem ungarske soldater og den lokale befolkning Forfatter Søren Peder Sørensen fortæller fra Lønborg Kirke.
Leif Bork Sørensen forklarer, hvorfor netop den begivenhed fik betydning, da han på et tidspunkt medvirkede til at skjule bosniske flygtninge. Desuden en reportage fra palmesøndags optog i Jerusalem.
Palmesøndag, den 10. april kl. 7:03.
Passionsberättelsen
Igennem tre programmer genfortæller den tidligere svenske biskop i Stockholms Stift Caroline Krook om lidelseshistorien gennem den svenske kunstner Stig Carlssons ti lertavler Via Dolorosa”.
Skærtorsdag, den 14. april kl. 17:20
Langfredag, den 15. april kl. 17:45
Påskedag, den 17. april kl. 17:45
Tro, Håb & Kriser
Igennem fire programmer i påsken taler sygehuspræst Lotte Mørk med en række personer, der oplever forskellige livskriser og stiller eksistentielle spørgsmål.
Hvad skal jeg snakke med en præst om?
Amalie, der har fået nye lunger og lever med en konstant risiko, spørger, hvordan man som 20-årig lever med døden så tæt på. Morten er læge og spørger Lotte, hvordan man bedst taler med patienter om dødelig sygdom.
Du kan godt tåle at være en lille smule ødelagt
Ea lever med en konstant risiko for at få en livstruende infektion, efter hun har været ramt af alvorlige sygdomme næsten halvdelen af sit 25-årige liv. Henriette har brug for at tale med hospitalspræst Lotte Mørk om lysten til livet, i en krop der snart ikke kan mere.
Jeg har planlagt min egen begravelse
Ylian er læge på Rigshospitalet og taler med Lotte Mørk om, hvornår man
som læge gør det godt nok.
Jeg er vred på Gud
Valdemar har levet isoleret i snart 7 år efter en knoglemarvstransplantation. Signe kæmper med at blive sig selv igen efter en hård kræftbehandling. Begge kommer de til Lotte, for at tale om den meningsløshed og afmagt, der kan følge alvorlig sygdom.
Skærtorsdag, den 14. april kl. 23:00
Langfredag, den 15. april kl. 23:00
Lørdag, den 16. april kl. 23:00
Påskedag, den. 17. april kl. 23:00
Leben ist mehr!
Intensivsygeplejer Dominik Stark fortæller om sit arbejde på universitetshospitalet i Köln, og om hvordan han oplever dødens nærvær overfor den kristne tro på Jesu opstandelse og håbet om det evige liv.
Langfredag, den 15. april kl. 13:30
Kampen for at redde Notre-Dame
Notre-Dame de Paris – et 850 år gammelt gotisk vidunder bygget af sten,
tømmer og glas hen over to århundreder. Men den 15. april 2019 rammer
ulykken. En voldsom brand kommer ud af kontrol og raserer katedralen.
Nu kæmper håndværksmestre og ingeniører for at redde bygningen fra
en katastrofal sammenstyrtning. Kan de afkode fortidens spor og bruge
banebrydende teknologier til at genopbygge det historiske vartegn?
Langfredag, den 15. april kl. 20:00
Påsken i konsten
Nogle af historiens mest gribende kunstværker har deres udgangspunkt i påsken og Jesu lidelse, død og opstandelse. Både Leonardo, Rafael, Salvador Dalí og mange andre har malet Jesus, men på vidt forskellige måder.
Lørdag, den 16. april kl. 19:05
Pilgrim: Opstand, poesi og salmesang
Dr.phil og dr.teol Erik A. Nielsen fortæller om møder med påsken igennem sin livslange fordybelse ind i det kristne billedsprog.
Påskedag, den 17. april kl. 7:03.
Introduktion til De Kristnes Påske
Sognepræst Kirsten Kruchov Sønderby fortæller om kristendommens vigtigste højtid, påsken. Her fejrer de kristne Jesu død og opstandelse. Hun beretter om den religiøse baggrund for højtiden med et personligt strejf.
Påskedag, den 17. april kl. 9:30
Hvad betyder det at være kristen?
Alle trosretninger markerer livets cirkel med ældgamle ritualer og ceremonier. Men hvordan helligholdes de i et moderne, multireligiøst Storbritannien? I denne episode dykker vi ned i kristendommen – fra fødsel til voksenalderen, ægteskabet og til livets afslutning. Hvordan håndterer kristne sorg? Og hvordan hylder de livet?
Påskedag, den 17. april kl. 23:35
Die Moral von der Geschicht
Skuespiller og forfatter Collien Ulmen-Fernandes går på jagt efter moral: Hvilke værdier og moralske ideer er relevante i dag? Er moral og værdier mere udsatte end nogensinde i den digitale tidsalder? Lærer guder os stadig moral? For hvem er Jesus et moralsk eksempel? Og hvilken moral giver du videre til dine dine børn i deres rejse gennem livet?
2. påskedag, den. 18. april kl. 18:15