Silja Okking ser frem til 'Live fra Højskolesangbogen'

En af de store tv-højdepunkter fra 2019 kommer igen på søndag: Live fra Højskolesangbogen. Medvært Silja Okking ser meget frem til 12½ timers fællessang.

0
2376
Foto: Agnete Schlichtkrull

I KLF fik vi historisk mange reaktioner efter ‘Live fra Højskolesangbogen’, som tusindsvis så på DR K lørdag den 17. marts 2018. Efter utallige opfordringer fra både KLFere og fra mange andre vender succesen nu tilbage – på søndag fra kl. 10.00 – 22.30.

I løbet af den 12. januar sender DR2 højskolesang fra fire steder i Danmark, hvor alle også har mulighed for at møde op med Højskolesangbogen og være med direkte. De fire steder, værterne og de lokale kor er klar nu, mens DR ved en senere lejlighed præsenterer de kendte solister, der også dukker op hvert sted og er med til at synge for fra den blå bog.

De fire steder, hvor DR2 sender direkte fra, og hvor man kan møde op og synge den 12. januar, er:

  • 10.00-15.00 Kolding Bibliotek
    • Værter: Phillip Faber, Mathias Hammer og Silja Okking fra DR
    • Medvirkende kor: Nicolai Kirkes drengekor – og Nicolai Kirkes ungekor, elitepigekoret Landskoret, Kolding Kammerkor, herrekoret MandHatten, DR Børnekoret, Mungo Park Folkekor.

  • 15.00-18.00 Roskilde Festival Højskole

    • Vært: Ane Cortzen fra DR

    • Medvirkende kor: Rockkoret, Paradox og Cph Barbershop.

  • 18.00-21.00 Det ottekantede forsamlingshus, Øster Jølby, Mors

    • Vært: Tine Gøtzsche fra DR

    • Lokale kor: Thisted Kirkes Drengekor, Vox 11, Håndværkerkoret.

  • 21.00-22.30 Brorsons Kirke, København N

    • Vært: Phillip Faber, DR

    • Medvirkende kor: DR Vokalensemblet, SonSound.

Vi har spurgt Silja Okking, hvad hun ser frem til ved arrangementet.

Hvad betyder sangen og fællessangen for dig?
Silja Okking: Jeg vil næsten sige alt. Jeg har sunget, siden jeg var lille. Der har været meget sang hjemme ved os – både min mor og far er/var meget musikalske. Musik kan det, at det er et hemmeligt sprog, som alle kan forstå. Det sætter gang i nogle følelser, og når vi synger sammen… Det er der noget meget stærkt i. Det betyder helt vildt meget.
Hvordan er det at skulle være med til?
Silja Okking: Det er jeg meget beæret over. Jeg skal være med sammen med Phillip Faber, som jeg har arbejdet sammen med før, og som har en stor kærlighed til musikken. Det bliver fedt at opleve det sammen med ham.
Hvordan kommer vi til at opleve dig?
Silja Okking: Som go’e, gamle mig… Der kommer ikke til at være så stor forskel. Jeg repræsenterer børnene lidt. Jeg skal synge med på nogle sange, som måske er for de lidt mindre. Jeg kommer til at lave lidt mini MGP.
Er du der for at få børnene med?
Silja Okking: Det er der nok nogle, der har tænkt. Jeg er der på grund af min musikalske baggrund – og helt klart for, at vi skal have alle aldre med.
Hvorfor synes du, at det er vigtigt, at få alle med?
Silja Okking: Fjernsynet og underholdning kan blive meget målrettet til en specifik målgruppe. Det bliver et lukket forum. Derfor er det helt fantastisk, når man kan se noget sammen på tværs af generationerne. Det er megafedt. Alle kan være med til at synge fra højskolesangbogen.
Hvad er din favoritsang/-salme?
Silja Okking: Det må være “Svantes Lykkelige Dag” – da min mand valgte den til vores vielse; så den har en helt speciel plads. Salmer, hmm, nja… Ikke en jeg lige kan komme på. Men jeg er også opvokset med den svenske “sangskat” (min mor er svensk), så jeg er ikke så velbevandret i højskolesangbogen; derfor bliver det så fedt at bare suge til mig, når vi går live d. 12 januar…

Tidligere artikelNyt trosprogram handler om livsovergange
Næste artikelSøndag formiddag på P1 tegner ikke til at blive en oase for trosstoffet, men et fatamorgana