DR vil levere bedre lyd

0
870

Vi vil opbygge en lydkultur, lovede Danmarks Radio på KLF’s konference om seniorer og medier den 11. november. Et storstilet lydprojekt blev sat i søen dagen efter.
Hoere
– Vi vil genrejse lydkulturen på tv!
Det sagde Lars Trudsø fra DR Tilgængelighed på KLF, Kirke & Mediers konference om seniorer og medier den 11. november. Han fremlagde visionerne for et to-årigt projekt, hvor Danmarks Radio vil forbedre lyder på alle kanaler og platforme.
– Jeg har arbejdet i DR i mange år, og på det seneste har jeg jo set kvaliteten af lyden falde – af mange forskellige årsager. Der er jo ikke tale om onde viljer, men i medieverdenen producerer vi nu langt mere og langt hurtigere, end tidligere, og så er der ting man slipper af syne – og lyden er i nogen grad blevet et offer. Vi skal genrejse lydkulturen på TV – og kultur er jo vaner. Så det vil sige at vi skal lære at gøre tingene på andre måder end vi har vænnet os til på det seneste; vi skal sørge for optimal lyd helt fra optagelse, til efterbehandling og godken-delse.
Tilgængelighedsredaktør Heidi Sivebæk tilføjede:
– Vi prøver at overvinde forhindringerne – og man kan have svært ved at høre, se opfatte og forstå, uanset om man har et handicap. Når vi arbejder med tilgængelighed, arbejder vi med at fjerne forhindringer. DR tilbyder en række forskellige hjælpetjeneste – fx undertekster og oplæste undertekster, men hjælpetjenester er kun ét af vores redskaber. Et andet er at arbejde med selve grundproduktet, altså det program vi sender ud. At gøre det så tilgængeligt som muligt, at gøre det rigtigt første gang, kan man sige.
– Lydprojektet, som vi nu tager fat på, er en del af det arbejde, og I er de første der får lov at høre om det, sagde hun.
Danmarks Radio vil trække på erfaringer fra udlandet:
– Vi ved at vores kolleger på engelske BBC og svenske SVT har stået i samme situation som vi står i nu – og har gennemført lydprojekter som vores – og fået bedre lyd ud af det, sagde Lars Trudsø fra DR Tilgængelighed.
Læs mere om tilgængelighed på DR her: www.dr.dk/tilgængelighed.

Tidligere artikelDR undersøger julens kristne baggrund
Næste artikelPolitikere er åbne for høring om næste medieforlig